Ervaring of km’s

30 mei, 18,4 km, benauwd motregen, even droog, later flinke buien, Logrono – Ventosa

Het blijft een lastige voor mij. Ik zeg altijd het gaat over het onderweg zijn, de ontmoetingen, het ervaren van “De Weg”. En toch wil ik ook vooruitkomen en dan tellen de km’s. En juist die km’s, ook al waren het er maar 18,4 wegen zwaar. Ik zie nu waardoor….vals plat. 300 meter stijgen. En ik maar denken wat gaat het zwaar vandaag.?

Logrono is een mooie stad. Een bezoekje waard. Zo ook de Santiago kerk, waar ik vanochtend langs kwam.

Een fleurig lint van wandelaars in hun regenkleding. Deze keer vertrek ik uit een grote stad en ik zie zeker 100 pelgrims. Voor sommigen de eerste regendag en dan valt het enorm tegen. Broek nat, schoenen nat en balen. Mijn regenkleding en paraplu voldoet uitstekend en ik geniet ook van regen.

We komen langs een meertje met terras. Nu ga ik onder de overkapping zitten om droog te blijven. Ik zie daar eekhoorns die zelfs naar me toe komen. Wat een mooie dieren zijn dat.

Vlak daarna vind ik deze man weer. Al ontmoet op mijn 1e Camino in 2009. Hij geeft een stempel en je kunt fruit nemen en betalen wat je het waard vindt. Vele pelgrims van de Camino francais zullen zich deze man herinneren. Nog altijd met een camino smile. Een mooie ontmoeting.

Op weg naar Navarette. Zoveel mogelijk probeert men te vermijden dat je langs de weg loopt. Ook naar Navarette zijn prachtige wandelpaden aangelegd.

Nog 576 km te gaan, zegt dit bord. Dat hebben de gemeentes niet echt afgestemd; later zien we een bord met 613 km. Dat is frustrerend, als je dat voor de eerste keer ziet. Ach, wat maakt het uit. Het gaat over de “weg” en niet de km’s….

In Navarette ga ik nog even een kerk binnen en wordt geraakt door de sfeer. Is het de klassieke muziek? Ik blijf er even om de sfeer te proeven.

Dan volgt een vrij saai stuk langs de grote weg. Het is droog en ik kan wat van de omgeving zien. In de bermen vele bloemen. Een lust voor het oog.

Het laatste stukje naar Ventosa is het zwaarst. Daar stijgt het iets meer dan vals plat. Ik ben blij dat ik bij de herberg ben. San Saturnino, een bekende herberg voor mij die me goed bevalt.

7 reacties op “Ervaring of km’s

  1. Ik benijd je om de tijd die je neemt voor deze Camino. Fijn om je te volgen

    Waar je je voeten neerzet, zal er een pad verschijnen
    Socrates – Dan Millman

  2. Wat fijn Mieke, dat je het wat rustiger aan mag doen. Wij waren ook in deze herberg. Heel leuk om jouw pad te volgen, verl herken ik. Liefs Ineke

  3. Ach je had gewoon een baaldag. Morgen weer een nieuwe dag nog een paar weken en dan ga je vliegend over de streep. Succes morgen hou je taai he?

  4. Zeker Bieke ,die Camino smile daar aan zie je de kracht van weer een mooie wandeldag .. waarvan wij mee mogen genieten . En die bij het zien van de foto’s en het dagelijkse avontuur ons ook een smile tovert op ons gezicht .. goed hoor Mieke , nog maar enkele km dat gaat jou lukken . Mooie dag weer morgen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.