Dag 35 en 36: Palas de Rei – Boente – Salceda

Het zijn de laatste loodjes, deze kilometers door Galicië. We lopen steeds door onder een grijze hemel: gisteren vanuit Palas de Rei en vandaag vanuit Boente.

Je voelt ook een beetje dat het de laatste kilometers zijn: de opluchting van dat het straks volbracht is en tegelijkertijd het verlies van de camino die straks niet meer is. Eucalyptusbomen, dorpen, stukken bos en velden. Zo lekker makkelijk gaat het nu. Lopen, koffie, lopen, broodje, lopen, herberg.

Vandaag passeerden we Ribadiso, waar op 11 mei een Nederlandse pelgrim tijdens zijn slaap in een herberg stierf. Wij hoorden dat vlak daarna toen we al onderweg waren. Een bericht dat indruk maakte: hoe vluchtig alles is en hoe waardevol dat wat we meemaken. We staan stil bij de gedenksteen die de broer van de pelgrim daar neerlegde. Wilde bloemen van ons, en Debby legt de steen die ze vanuit Nederland meenam, maar die op de een of andere manier niet bij het Cruz de Fierro hoorde. Hier past hij wel.

We pauzeren in Arzua en daarna, als het dreigt te gaan regenen, nog eens voor een broodje. Salceda is de eindstop voor vandaag: we eten en praten wat en dan is de dag weer voorbij. Nog twee dagen, dit simpele leven.

Na Palas de Rei
Bossen
Brug voor Melide
Roze buitenaardse pelgrim in Melide
Mooi kerkje
Eucalyptus, na koeienstront de tweede geur van Galicie
Meiskes in het bos
Ribadiso

Kerkje van Arzua, waar dames uit t dorp de boel poetsen
Altijd tijd voor de pelgr im

 

4 reacties op “Dag 35 en 36: Palas de Rei – Boente – Salceda

  1. Nog twee dagen…….ja, wat een heerlijke tijd moet het zijn ….zo te wandelen en je tocht vervolgen….
    Heel veel genoegen!!
    Fijn om jullie te hebben gevolgd!

  2. Die pelgrim was de broer van Johan. Johan die vorig jaar met me meeliep en wegens een blessure niet verder kon. Dit jaar zou hij het afronden samen met zijn zoon en broer. Nogmaals condoleerd Johan

  3. Op naar het laatste stuk , fijn dat ik jullie kon volgen , de mooie foto’s , het verslag , de avonturen hoe het ieder is vergaan , zal wennen zijn thuis , ben benieuwd hoe dat ervaart gaat worden. Voor ieder zal dat anders zijn natuurlijk .. maar voor nu dus nog even wat km afleggen .. mooie dag of dagen nog ..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.