Zomerweer

18 april, 20 km, 5-22 graden, zon, Col du Beal – Saint Antheme ( 6 km na Col des Supreyres)

Het belooft weer een mooie dag te worden. Zo ziet het er uit als ik naar buiten kijk op Col du Beal. Om 7.50 uur ga ik de deur uit.

Ik ga stijgen van 1390 naar 1634 meter, naar Pierre-sur-Haute. En dat over skipistes, geen bomen op deze hoogte en naar alle kanten uitzichten. Ik word stil van deze indrukken. Het lijkt wel een beetje Schotland. Dat de sneeuw nog niet zo lang weg is, zie je goed. Het gras is nog bruin en bloemen zijn nog niet te zien. Ik voel me heel klein in deze enorme natuur. Ik zie Puy de Dome en in de verte ook de Mont Blanc.

Dat is mijn schaduw….ik kijk uit over een diep dal.

Dit is het hoogste punt: Pierre-sur-Haute. Een klein restje sneeuw nog. Soms lag dat ook over het wandelpad. Niet weten hoe diep en dat het glad kan zijn en er stenen liggen die ik niet zie, maakt dat ik nu voorzichtig met stokken loop. Waar ik eerst vooral mijn stokken gebruikte om te stijgen, doe ik dat nu bij lastige afdalingen. Vooral voor evenwicht. Naar boven toe is rustig en ik gebruik vooral mijn bovenbeen spieren. Niet te grote passen, zodat er bijna geen druk op de knie komt.

Dan ga ik langzaam naar beneden. Over graspaden, die soms moeilijk te vinden zijn. Dan zie ik hier en daar langs afrasteringen rood wit van de GR 3. Het klopt. Dat is net als met de gele pijlen in Santiago. Bij iedere kruising of mogelijk pad naar rechts of links even goed kijken. Wat vind ik dat heerlijk. Door het gebruik van Maps.me ben ik mijn onzekerheid over: “kan ik de weg wel vinden?”, totaal kwijt

Omdat Auberge Le Jas du Maar niet aan de GR 3 ligt, kies ik voor de kortste route om naar Col de Supreyres te komen. Een heel mooi pad, wat nog steeds op hoogte blijft.

De laatste 6 km gaan over de D106. Een sterk dalende en later weer stijgende asfalt weg. Ook hier zijn in de winter skipistes. Langs de weg staan palen, om na sneeuwval de weg weer te kunnen vinden.

Al vroeg ben ik er. Voor 15 uur. Auberge Jas de Mas.

Deze keer met 1 rustpauze na 4 uur. 12 km had ik afgelegd, gemiddeld 3 km per uur. Er viel zoveel te genieten! En…ik had zolang mogelijk gewacht met eten. 3 dagen lang had ik een couscous salade, voor zo een dag bewaard (400 Gr) maar deze ochtend stond de verpakking bol…dat kon ik niet meer eten. En ook mijn notenbrood was beschimmeld… helaas. Heb ik bijna 700 gram voor niets 3 dagen gedragen. 3 dagen geen winkel, en heel mijn voorraad is nu op. ?Morgen kan ik weer inkopen doen. Gelukkig.

12 reacties op “Zomerweer

 1. Ben zo trots op jou en wat is het ,soms zelfs moeilijk, maar vooral prachtig “jou” weg zoals ik op die mooie foto’s kan zien.

 2. Nou Mieke wat ben je al ver. Prachtige omgeving zeg. Wat jammer van het eten. Wel goed voor jezelf zorgen hoor. Fijne avond.

 3. Wat een dag weer , waar nog niet zo lang geleden ski’s gleden zet jij nu je voetstappen neer .Sluit mijn ogen en kijk met je mee in de verte. Jammer van je eten , ja het word nu warmer dus dat word dan lastiger denk . Koeltasje !! Flesje water invriezen misschien !! Of is dat te zwaar !! En ik vind het zo knap dat je toch ook wel eens van de route afgaat, maar ja dat zal dat vertrouwend gevoel wel zijn dat groeit met de dag !!. Mooie dag weer morgen.

 4. Wat zijn dat mooie foto’s van de bergen met een laagje sneeuw er bovenop.
  Het is wel genieten van het uitzicht zeg !
  Elke dag een stapje verder in de richting naar Santiago.

 5. Dag Mieke…..al je belevenissen gelezen….wat bijzonder om zo met jou “op te lopen!”
  Wat een prachtige foto van die zonsopgang!! De wereld is zo mooi….en jij wijst ons er elke keer weer op! DANK!

 6. Zwaar die rugzak hè?! Zo tegen het einde. Bale dan dat je voor niets sjouwt. Toch maar weer notenmixen, granola met melkpoeder? En wasa crackers met kaas. Die bederven niet … Maar ja, misschien wel minder lekker …

 7. Zwaar die rugzak hè?! Zo tegen het einde. Altijd. Bale dan dat je voor niets sjouwt. Toch maar weer notenmixen, granola met melkpoeder? En wasa crackers met kaas. Die bederven niet … Maar ja, misschien wel minder lekker …

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.