Warme dag

18 april 2018, 11e wandeldag. Van Pontevedra naar Caldas de Reis. Zonnig en om te lopen ’s middags behoorlijk warm. 23 graden. Afstand 23km

We waren zeer benieuwd naar de route die volgens de Belg erg saai zou zijn. Dat was het niet. Weinig langs een drukke weg en regelmatig over natuurpaden. Als we de stad uit lopen mogen we gelijk over een oude brug met Jacobsschelpen.

Ans is weer alleen op pad en een half uur voor ons vertrokken. Slapen in een herberg met 45 jongeren die met een schooluitje camino lopen was alles meegevallen. Vanaf 12 uur was het nagenoeg stil. Er snurkte af en toe iemand maar dat waren niet de jongeren. Ans wou heel graag churros en we moesten het haar zeggen als we ze ergens zouden zien. Tja Ans, bij de bakker waar wij ontbeten zonder jou.

De zon schijnt volop en dat vind ik heerlijk maar ik vind het ook niet erg dat we ’s morgens nog veel in de schaduw kunnen lopen. Door de vele regen stroomt het water soms over het pad en is het even goed kijken hoe er het best door te lopen.

Vandaag niets lekkers op de pauzeplaats bij het drinken. We hebben genoeg aan ons eigen meegenomen lunch.

De hond mag ook mee met de vrouw die vrolijk met de aanhanger naar het land gaat?

Even een uitstapje naar een prachtige waterval. Rianne, Silvia en ik klimmen nog een stuk naar boven. Dat was genieten en we konden er heerlijk op een bankje zitten. We zagen er nog een flinke hagedis.

Het laatste deel van de route is warm, erg warm. Veel rechte stukken met af en toe een stukje schaduw. Dus goed insmeren tegen de zon en drinken tegen uitdroging. Dat laatste gaat sommigen van ons op een terras beter af dan onderweg.

Ik was blij dat we er waren maar heb genoten van de route en de medepelgrims waarvan een aantal echt bekenden zijn geworden die we iedere dag even spreken. Bij aankomst im het hostel, douchen en kleding wassen. Dat duurt met 6 dames op een kamer en 1 douche met wastafel wel even. Bijna 2 uur later gaan we het centrum in waar ik na even zoeken het warm waterbad met bronwater vind. En dat is ECHT warm maar wel lekker voor de voetjes die ons al zoveel kilometers gedragen hebben in regen en zonneschijn.

2 reacties op “Warme dag

  1. Dag dames, ik ken jullie niet en jullie mij niet, maar ik leer jullie wel goed kennen….!
    Het wordt hoe langer hoe gezelliger…..als ik toch jong was…..
    Heel gezellig om zo met jullie te genieten…DANK!
    Verl plezier en een goede tocht verder!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.