Een behulpzame Belg

17 April 2018, 10e wandeldag. Van Redondela naar Pontevedra. Deels over de weg en deels door prachtige natuur. Droog en 18 graden. Afstand 19km.

We zijn een uur vroeger op pad dan gisteren en na een heerlijk ontbijt bij een bakker beginnen we gelijk met een klim. We lopen, weer met zijn allen, langs een oude horreo, hierin werd vroeger graan bewaard.

Een stukje verderop zien we een kaart van de route. Het einde komt in zicht, nog 3 hele wandeldagen en we zijn in Santiago. Het lijkt lang geleden dat we begonnen in Porto en vanaf het begin hebben we veel plezier. Ik heb geen spierpijn in mijn benen maar wel in mijn lachspieren.

Een schilderij van schelpen langs het pad.

Na een stukje langs een drukke weg gelopen te hebben zien we een koffiestop. Gelukkig, we waren wel aan een pauze toe met koffie en wat lekkers.

We lopen over een prachtige oude brug en een klein stukje verder wenst een oude vrouw ons een mooie camino. Ik blijf even staan als ze door blijft praten en in mijn beste Spaans begrijp ik dat ze zelf twee keer naar Santiago gelopen is.

Regelmatig hebben we een kort, pittig klimmetje en soms ook een stijle afdaling. Het klimmen over een stenig pad vond ik erg leuk, dat zijn echt paadjes die ik het liefst loop.

Onderweg hebben we met verschillende mensen kennis gemaakt. Silvia vindt deze nieuwe vriend erg leuk.

Na een kapelletje moeten we even opletten zodat we niet op de originele route blijven lopen maar een pad langs de rivier nemen. Daar wasr we af moeten draaien is een jong stel met hun baby. We hebben ze al vaker gezien. Deze jongste deelneemster is 3 maanden.

Het laatste deel van de route van vandaag is prachtig.

Tijdens het eten spreekt een Belg die aan de bar zit ons aan. Of we morgen toch de spirituele route gaan doen want die is zo mooi volgens hem. Veel mooier dan de gewone route. Iedereen wordt enthousiast maar we hebben morgen al geboekt en de bagage gaat naar dat hostel. Bovendien is de route langer waardoor we niet op tijd in Santiago zijn. Toch zie ik glimoogjes en bespreek ik de mogelijkheden. Rianne komt met een goed idee: laten we het eerste deel van die route lopen en dan met de taxi naar de overnachting. Dan verandert het verhaal van de Belg en blijkt alleen het tweede deel heel mooi te zijn. We houden ons aan het originele plan morgen, dat is vast een mooie route. Sowieso is het mooi dat we samen weer op pad mogen gaan, ook al gaat Ans dan morgen weer alleen. Het is al na 10 uur als we teruglopen naar het hostel.

2 reacties op “Een behulpzame Belg

  1. Het einde komt in zicht…. ginder aan de horizon moet je zijn, Santiago. Maar eigenlijk wil je dat er geen eind aan komt aan deze bijzondere reis.
    Geniet er van allemaal…. het is voor mij een genot om Jullie te volgen.

  2. Bijzondere dag weer ! Hoe weet je dat je dan van de route afkunt ?? Als je niet de orginele aan hout ?! Ook al eens gehoord dan van een andere pelgrim .. nog even volhouden dan . Maar dat gaat jullie lukken .

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.