Sjans?

9 april, 27 km, motregen in de ochtend 14 graden, Jorse (voor Issy-L’Eveque) – Chevagny

Wat is dat toch? Loop ik langs de wei, praat wat tegen de koeien en ze komen allemaal op een rijtje naar me staan kijken. Ik heb er veel plezier om en probeer wat koeien geluiden. De beesten kijken me vol verbazing aan en ik maar denken dat ik sjans heb….

De dag begon heerlijk, met een uitgebreid ontbijt van Margriet Wouters van de Chambre d’Hote. Gisteren mocht ik gewoon alsof ik familie was aanschuiven aan tafel bij haar vrienden. Heel bijzonder.

Na 3 km was ik in Issy en heb daar weer eens boodschappen kunnen doen. Dat voelt al als zo een luxe, wat heb je als pelgrim nodig? Tja…..ook een toilet en er is daar een openbare toilet. Ook luxe toch??????

Een heel ander landschap vandaag. Glooiende velden, open terrein. Genieten van iedere keer wisselende uitzichten.

Het regent deze ochtend en na 2 uur lopen ben ik op zoek naar een droog plekje. Ik kom bij het dorpje Grury en daar vind ik bij een picknick plaats een overdekte rustplaats. Rugzak tegen de muur, vuilniszak op de grond….pelgrimsstoeltje klaar. Een mooi Camino kado. Dan krijg ik een berichtje van een vriendin dat haar schoonzus is overleden. Ik beloof een kaarsje aan te steken. Direct erna is er in Grury een kerk open om een kaarsje aan te steken en ik word geraakt door deze foto. Een ontroerend moment.

Volgens Margriet zou de etappe vrijwel vlak zijn vandaag. Nou niet hoor! Er ligt een plaatsje Mont op 23 km en dat is echt wel klimmen.

Naar Chevagny volg ik een mooi onverhard pad. Als ik terugkijk, zie ik ook het hooggelegen dorp Mont.

De bloemen omlijsten het pad en kleuren deze keer paars. En ik dacht.. nu een beetje doorlopen, want er lijkt een vette bui aan te komen.

Nog net voor die bui ben ik binnen. Deze keer ook Chambre d’Hote van Monica Renggli.

6 reacties op “Sjans?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.