Lente!

10 april, 20 km, koude wind, droog 12 graden, Chevagny – Saligny sur Ronda

Lente…..niet wat de temperatuur betreft, want het is erg koud. Ik start deze ochtend zelfs met mijn donsjasje aan. Nee….lente, omdat het vandaag voor het eerst een explosie is van blaadjes aan de bomen en bloeiende bomen. Echt ongelofelijk, in 1 dag!

De etappe van vandaag is licht glooiend en 20 km. Het voelt dan ook aan als een rustdag. Om 8 uur was ik vertrokken om voor 12 uur (winkelsluiting) in Diou te kunnen zijn. Dan had ik er al 13 km opzitten.

In Diou ontmoette ik een andere pelgrim, Olivier uit Brussel. Op 1 maart vertrokken. De eerste sinds Vezelay. Er zijn er wel onderweg, 1 of 2 dagen voor en waarschijnlijk ook achter mij. Die zie ik niet. Deze pelgrim had overnacht in Diou en omdat hij maar een kleine etappe had was hij tot de middag daar gebleven. Die kom ik vast nog tegen. Op de brug in Diou wilde hij wel een foto maken.

Nog meer tekenen van lente…Die kleine mooie dingen maken mijn Camino dag compleet. Zo ook bij het vertrek. Van Monica kreeg ik deze tekst ” if there is only love on earth, we would not need laws”. Dat zet me tot nadenken en ik voel tevredenheid.

Inmiddels ben ik in het Loire gebied. Vandaag ben ik die ook voor de eerste keer overgestoken.

De wisselde donkere luchten met af en toe een streepje zon, geven het landschap die mooie kleuren.

Op zo een dag, die me fysiek niet teveel inspanning kost, komen er allerlei gedachten voorbij. Deze keer kwam ik mijn “reisgenoot” boos tegen. Mijn familie en vrienden weten dat ik zelden boos wordt. Het is ook wel eens goed om er bij stil te staan en wat het met me doet. En ook, dat ik het een plekje mag geven en beslissen of ik er wel of niet iets mee doe. Het mooie van wandelen is: ik laat het ook weer los en geniet. Als een slak kom ik in de vertraging en verplaats me dagelijks een klein stukje van mijn Camino. Precies vandaag ben ik 1 maand onderweg. 1/4 van de totale tijd dat ik onderweg ben. Toch snel gegaan!

Ik overnacht bij Ineke Brugman. Chambre d’Hote, niet ver van Saligny af. Om de weg te vinden…zie Maps.me inclusief de overnachtingsadressen.

20 reacties op “Lente!

 1. Hoi Mieke, ik lees je blogs met belangstelling, bewondering en veel herkenning. Die slak bv. Over hoevelen ben ik er niet heen gestapt. De slak nodigt uit tot overpeinzing. Na de camino kreeg ik van Piet een gouden slak als broche, omdat hij zo veel betekend had onderweg. Ook de prachtige foto’s van landschap, luchten en bloemen. En zo kom ik elke dag wel herkenningspunten tegen. Dat (het je) goed mag gaan! Ultreya!!
  Mariamartha

 2. FEEST. Gefeliciteerd Mieke, al een hele maand onderweg en nog steeds in goede stemming en met mooie overpeinzingen. De ballontjes huppelen vrolijk verder over de kaart. Dat wordt vanavond vast weer een lekker biertje drinken.

 3. Ha Mieke,
  Ik kijk elke dag uit naar je verhaal, wat een bijzondere reis. Mooi om te zien hoe elke dag onverwachte verrassingen biedt en vooral ook hoe jij daar dan weer mee omgaat! Ik moest even denken aan een regel uit het gedicht “Ithaca” van Kavafis: “Als je de tocht aanvaardt naar Ithaka, wens dan dat de weg lang mag zijn” (…) zodat je zoveel mogelijk mooie ervaringen kunt opdoen. Voorlopig is er nog geen einde aan je reis, ik hoop dat je blijft genieten!

 4. Wat mooie foto’s en natuurlijk het verslag
  Telkens weer genieten
  Wat gaat de tijd snel een maand verder
  Het gaat je goed en je bent een topper

 5. Wat een schitterende lente…..bij jou en bij ons ook!!
  Het nieuwe leven….met nieuwe geluiden, zeker als je alleen loopt, Mieke, hoor je ook veel!
  En wat een schitterende foto’s: zoveel moois is haast te veel….
  Een maand vliegt voorbij…..voor we het beseffen ben jij al in Santiago…je gaat snel en steeds met goede zin….nee, “boos” als reisgenoot hoort niet bij jou!
  Genieten jij , dan doen wij het ook!

 6. Hoi Mieke,
  Je verplaatst je als een slak maar het is wel zo dat je dan wel het meeste ziet van op en langs je pad.
  Mooie foto’s van die mooie ontluikende natuur.
  Fijn om te lezen dat het fysiek zo goed gaat. Zo kun je volledig genieten zonder afleiding van ongemakken. Bij elk verhaal lijkt het of ik met je mee loop.
  Ben benieuwd hoe jouw ervaringen zijn vanaf Le Puy. Ik vond dat het mooiste stuk van mijn hele tocht.
  Buen Camino

 7. Prachtig wat een beleving weer , en inderdaad een explosie van blaadjes .. Je kunt ze bijna zien groeien!! Zie het bij mij als ik elke dag in het bos loop,.. En dan die slak doet het op zijn gemak !! En om die te zien wil zeggen dat je je omgeving stap voor stap opneemt. ( niets anders verwacht hoor) En zo genieten wij ook mee .. ( maar boos !! )

 8. Wat een schitterende lente daar bij jou…..maar hier ook, hoor!!
  Wel breng jij de Franse lente bij ons binnen! Mieke, wat maak je mooie foto’s van al het schitterends dat je ziet….!
  En al een maand op pad: de tijd is niets maar de tijd nemen wel….nog 3 maanden….
  Ik kijk weer uit naar jouw verhaal, danke wel!

 9. Hallo Mieke. Ja alweer een maand onderweg. Wat gaat het snel. Met belangstelling en verwondering blijf ik je volgen. Prachtig jouw foto’s met tekst. Fijn ook dat je zo goed gaat. Lieve groet Roza

 10. Een mooie mijlpaal, een maand onderweg. Het lijkt enorm lang en als je (straks) terugkijkt is de tijd omgevlogen. Gelukkig mag je in de tussentijd op je eigen tempo, slak of niet, heerlijk genieten van alle kleine veranderingen in de natuur die we normaal gesproken als zo gewoon of juist helemaal niet zien. Dank dat ik mee mag genieten/herinneringen ophalen. Ultreia

 11. Ha Mieke,
  Ook wij volgen je avonturen. Je schrijft heel beeldend en de schitterende foto’s versterken het. Prachtig daar.
  Wat een mooie reis en uitdaging alom, maar je laat je niet uit het ‘veld’ slaan.
  Topper! Je bent een echte powervrouw! Goed bezig!
  Lieve groet, Rob & Judith

 12. Veel herkenning voor mij. Erg leuk om te lezen. Ik liep daar in 2004. Prachtige route tussen Vezelay en Le Puy en het blijft mooi. Bon chemin.

 13. Wij kennen elkaar niet Mieke maar ik volg je verhalen met veel plezier. Prachtige foto’s ook van de uitbundige kleuren in de natuur. Je zo verbonden voelen met de natuur, er deel van uitmaken, wat een overweldigend gevoel is dat! De slak geeft je een wijze les: die weet meer van de weg te vertellen dan de haas. Geniet!!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.