Hulp ontvangen

8 april, 35 km (waarvan 10 km opgehaald) bewolkt 18 graden, Glux-en-Glenne – Jorse

De afstand naar Jorse is maar liefst 35 km. Ik had willen overnachten in Millay, maar helaas kreeg ik hier steeds het antwoordapparaat. Dan maar even verder gekeken en vond ik de Chambre d’Hote van de Nederlandse mevrouw Wouters. Ik leg aan haar uit dat ik 35 km echt niet kan halen en zo biedt ze me hulp aan. Ik kom je wel in Luzy halen. Voor mij een flinke etappe van 25 km. Fijn om deze Camino engel te ontmoeten.

Het heet niet voor niets Gite du Mont Beuvray, waar ik heb overnacht. De Mont Beuvray is de hoogste berg van de Morvan. Die berg op dit kaartje gaat maar liefs tot 700 meter. Het dorp Glux-en-Glenne ligt in een dal, dus de stijging begon direct.

De stieren staan buiten. Deze is wel heel groot….

De Mont Beuvray is volledig bebost. Zo stijg ik 1,5 uur over bospaden, en zeker 2 uur dalen. Ik let goed op de rood-witte tekens.

Zie nog even het bovenstaande kaartje. Daar waar die grijze lus begint, lijkt het toch echt dat ik daar rechtdoor moet om op de weg uit te komen. Geen pad te vinden. Ik blijf zoeken en op en neer lopen en Maps, geeft aan dat er echt een pad zou moeten zijn. Ik vind het niet en tenslotte ben ik maar tussen de struiken gaan zoeken. Ik kom uiteindelijk wel bij de weg uit. Gelukkig. Even geen bossen maar een groot dal langs een beekje.

De bloemen schieten de grond uit. Nu nog blaadjes aan de bomen.

Om bij Luzy te komen, loop ik langs de weg de D27. Het is zondag vandaag en niet veel verkeer. Goed te doen. Een mooi ruim dal over een stijgende en dalende weg. Zo zie je goed hoe mooi de Morvan is.

Kijk die spiegeling eens in het water…die linkse lijkt ook net een beest, en die is van de tak?

Op zondag is alles gesloten in Luzy. Ik vind alleen de bar van hotel Morvan open. Daar mag ik even uitrusten en genieten van mijn welverdiende biertje. Ik ben heel moe na deze etappe. Met mijn enkel gaat het heel goed! Ik heb geen pijn meer, ook de pijn aan mijn scheenbeen is over. Daar ben ik erg blij mee. Die zorg is voorbij…op naar Santiago!

15 reacties op “Hulp ontvangen

 1. Lieve Mieke,
  Wat fijn dat je enkel en been weer vrij zijn van pijn en wat zit je daar trots te wezen.
  Geweldig om je te volgen en te lezen hoe jij je door de lastige situaties heen slaat en altijd maar weer blijft genieten. Je bent een fantastisch voorbeeld voor mij, want over een week gaan wij en dat wordt ook wel afzien maar in de boventoon genieten.
  Dank je wel voor jouw inspiratie.
  Lieve groet Ineke

 2. Hoi Mieke, heb je de opgravingen gezien op Mont-Beuvray? Het moet daar een grote plaats zijn geweest in de tijd van de Galliërs. Ik zag het helemaal voor me: Asterix en Obelix. En is Hotel du Movan niet in Saint-Lèger-sous-Beuvray? Daar scheiden onze wegen: daar gaat de Chemin ‘d Assise linksaf. Wij liepen in september daar richting Autun, in juni gaan we verder in het dorpje Broye.
  Ik wens je verder veel succes! Buen Camino!
  Die route over Le-Puy-en-Velay moet fantastisch zijn: geniet er vooral van! Ok blijf je volgen als je het nietverg vind…..

  Camino-groet
  Pylger Andrys

 3. Je had beter weer dan wij….. Fijn dat het weer goed gaat met je enkel en scheenbeen. Buen Camino

 4. Dappere padvindster! Ik dacht eigenlijk dat de camino redelijk goed uitgepijld was….maar als ik je verhalen van afgelopen dagen lees blijkt wel dt dat een misverstand moet zijn! Gelukkig is er maps enzo!
  Hou vol en geniet van deze unieke tocht!

 5. Ha die Mieke, na 4 weken (alweer!) van al het beginners letsel (een zware rugzak in zompige zware natte klei zullen hieraan vast debet zijn geweest)heerlijk helemaal hersteld. En nu ‘Go with the flow’! Ik heb vandaag na een mooie fietstocht in de omgeving van Den Bosch in gedachte even met jou op een terras in ‘jouw stad’ een Camino biertje gedronken; proost Mieke wens jou een geweldig mooie voortzetting?van deze prachtige pelgrimstocht naar Santiago de Compostela, Lieve groet Trijntje

 6. Lieve Mieke,
  Bijna 30 dagen onderweg en steeds weer mooie en inspirerende verhalen. Dat jij van het doorzetten bent wist ik al. Dat je nu zo goed als pijnvrij loopt is daar een beloning voor. Je onbevangenheid straalt van je af en daardoor krijg je ook dit soort bijzondere ontmoetingen.
  De Morvan is prachtig. Ik ken het gebied en de plaats Luzy. Ik wens je veel inspiratie, moed, kracht en doorzettingsvermogen om deze Camino verder te gaan.
  Cees

 7. Mieke, ik lees dat je veel Google Maps gebruikt. Is de batterij van jeiPhone dan niet vlug leeg? Prachtige verhalen en levenslessen. Kijk er altijd naar uit je verslag te lezen.

  1. Dat valt wel mee. Aan het eind van de dag heb ik nog genoeg batterij. Ik gebruik Maps.me, dat is iets anders dan Google maps. Maps.me is offline te gebruiken. Op deze kaarten staan de routes die ik ga stappen.

 8. Wat een beleving weer Mieke en wat een verrijking weer van al dat moois dat je te zien krijgt ook weer deze dag . En ondanks het niet zien van een pad kies je toch steeds de juiste !! Zeker in het bos dat lijkt erg op elkaar . Watbik me afvroeg is dit een nieuwe Camino route voor je ?! .
  Mooie dag weer morgen , ( of inmiddels al weer gehad ) !!
  Dan een goede nachtrust en morgen weer een mooie dag toegewenst ..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.