Port in Porto

Op Schiphol ontmoeten we elkaar, enkele mensen ken ik van een dagwandeling. Even elkaar helpen met het goed inpakken van de rugzakken die als ruimbagage meegaan en dan kunnen we inchecken. Na de douanecontrole hadden we ruim de tijd voor een kop koffie en nader kennismaken. Ans had geen boek meegenomen maar toen ze een dwarsligger zag ging die nog mee. En dan kunnen we instappen.

We hebben een rustige vlucht alleen de vooruitzichten: harde wind, regen en koud volgens de piloot klinken niet zo fijn nu het in Nederland mooi weer is. Gelukkig valt het bij aankomst mee. Na wat gehannis met metrokaartjes vertrekken we met de metro naar het centrum waar we overnachten in het Yes hostel. Na een hartelijk ontvangst krijgen en een goede tip krijgen om lokaal te eten

Vanwege de drukte in het kleine restaurant moeten we even wachten voor we kunnen eten. Geen probleem, gaan we eerst een portje proeven, we zijn tenslotte in Porto

Het eten was prima en de serveerster was een gezellige dame die het ons naar de zin wilde maken wat haar goed lukte. Na afloop kregen we een portje aangeboden en terug bij het hostel kregen we, je raad het al… weer een portje aangeboden.

Nu lekker slapen en morgen gaan we onze eerste caminokilometers maken.

14 reacties op “Port in Porto

 1. Beste Rita, Ans, Cilia, Ellen, Rianne en Silvia,

  Een Buen Camino. Geniet van het mooie Portugal en Spanje. Ik wens jullie een onvergetelijke Camino toe.

  Heel veel groetjes
  Mieke

 2. Fijn te horen dat de reis goed verlopen is en dat het weer bij aankomst meevalt!
  Op naar de eerste wandeldag!
  Groetjes anneke (van Schiphol ?)

 3. Port in Porto……. klinkt goed…..ik ga jullie volgen….over 2 weken ga ik ook vanuit Porto aan de wandel. Samen heel veel plezier en mooie kilometers! GroetzzzzzAnsaandeloop!

 4. Het begin van deze camino klinkt al goed, heerlijke port en lekker eten. Dan kan vandaag het eigenlijke doel van jullie reis beginnen. Buen Camino en geniet er van.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.