Het begin is gemaakt

2e dag, van Porto naar Vila Cha. Het is 10 tot 15 graden, bewolkt, beetje zon en regen. Afstand 15km

Voor we op pad gaan bezoeken we Porto en als eerste gaan we naar de Kathedraal voor de eerste stempel in ons pelgrimspaspoort.

Via trappen van smalle straatjes lopen we naar beneden naar de Douro en zien we de Luis I brug, de oude huizen van Porto en aan de overkant van de rivier de porthuizen.

Met de metro gaan we naar Mathosinos. Op het eindpunt stappen we uit, een station te ver. We besluiten om dat stuk vandaag extra te lopen en zijn al snel op de brug waar we op de caminoroute zijn.

Korte tijd later zien we de zee met flinke golven en regenkleding aan, regenkleding uit zorgt voor regelmatige stopmomentjes

Na een paar uur gaan we bij een van de vele cafeetjes onderweg even pauze houden. Net voor we willen gaan blijkt iemand haar telefoon op een muurtje ruim 2km terug te hebben laten liggen. Paniek, taxi bellen zodat we er zo snel mogelijk zijn en de telefoon niet meer in de regen ligt. 10 minuten later zou de taxi er zijn. Na 20 minuten gaan we nog eens informeren… de taxi komt over een half uur. We geloven er niet in en lopen met zijn 2en terug zonder rugzak en gelukkig ligt de telefoon er nog. Er was iemand heel blij en we hebben er daarna al veel grappen over gemaakt. Het oponthoud zorgde er wel voor dat we pas om 7 uur op het overnachtingadres waren.

Na een welverdiend drankje en een heerlijk menu kropen we onze bedjes in. Vrij luxe voor een pelgrim, met 2 personen op een kamer met badkamer. Gaan we morgen verder op zoek naar de gele pijlen

4 reacties op “Het begin is gemaakt

  1. Das al een hele bijzondere start dag !! En is er dan een camino engeltje geweest om op de telefoon te passen .. echt wel .. !! Mooie dag morgen !!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.