De man met de hamer

21 april, 22 km, 32 (!)graden, Saint George Lacricole – Le Cros

Komt het door de afstand van gisteren? (27 km) Of is het gewoon een dag met pap in de benen? Of speelt de temperatuur een rol? In ieder geval, wat het ook was, het liep niet zo lekker.

De afstand is 22 km en met veel hoogteverschillen. Zie onder op de kaart. Het begon direct na de start. Om bij de gite te komen was ik naar het dal afgedaald. Die ging ik weer terug op.

Bijzonder mooi vandaag. Ook dit gebied is prachtig. Glooiend, dan weer door een bos met wat schaduw, dan weer over boerenweggetjes.

Soms lijkt het wel of de tijd hier in Frankrijk heeft stil gestaan.

Zie het blauwe richting bordje met de gele pijlen. Ze zijn niet consequent. Als de lijnen samenkomen, dat is normaal gezien de richting. Het blijft goed opletten of het klopt. Dat zie ik vaak in de weg die ik kies. Komt er geen herhaling, dan kan ik beter terugkeren.

Heel voorzichtig komen de bladeren hier aan de bomen. Dat gaat snel met temperaturen die in de middag naar 32 graden gaan. Dit zijn de zomertemperaturen hier. En dat voor eind april.

Ik passeer Bellevue de Montagne en dat betekent…… stevig klimmen en dalen.

De weg is hier zo smal dat de automobilisten worden gewaarschuwd voor de pelgrims.(???)

Deze boom vind ik zo mooi….voor mij betekent het “loslaten en verbinden”. Ik heb er even bij stil gestaan.

Inmiddels heb ik voor mezelf een ander ritme gevonden. De eerste 3 a 4 uur rustig doorlopen. Ik ben dan niet moe en merk dat mijn conditie is gestegen. Wel eet ik dan tussendoor een banaan en kan er weer 1 uur tegen. Dan even ruime pauze. Meestal vind ik een boom. Rugzak ertegen, vuilniszak ervoor. Zo…mijn pelgrimsstoeltje is klaar. Dit was mijn uitzicht.

Door de totale afstand van 22 km, had ik na de pauze nog 9 km te doen. En die vielen enorm tegen. De hitte denk ik achteraf. Wel had ik nog puf genoeg om te genieten.

Morgen naar Le Puy en dan wil ik graag vroeg vertrekken. Ik denk aan 7 uur. Na nog een kleine pauze was ik om 15.30 bij de gite in Le Cros. Waren Jacques en ik gisteren alleen, nu zijn we met 5. Jacques, Olivier, Sabine en Patrick uit België en ik. Gezellig samen eten.

5 reacties op “De man met de hamer

 1. Mieke, dat de laatste 9 km moeilijk ging dat ligt inderdaad aan de warmte.
  Als ik de 40km van de 4-daagse van Nijmegen loop start ik de laatste jaren rond 05.00u. en dan ben ik meestal voor de echte hitte binnen. En dat merk je goed hoor!
  Ik ben blij dat je toch overal van kunt genieten ook al valt het een keertje niet zo mee.

 2. Het valt ook niet mee met die warmte rustig aan hoor je komt er toch wel. Dat zag je vandaag maar weer. Je doet het geweldig goed hoor.

 3. Och Mieke, je beschrijft het steeds allemaal zo mooi. Ik ben weer drie dagen bijgelezen. Prachtig je mijmeringen wie mag er op mij leunen naar aanleiding van de bomen in het bos. Hoe houd je contact met het thuisfront? Bellen? Appen? Heb je vaste afspraken daarover gemaakt?
  Niet gek dat het in de warmte en met zo’n lange dagafstand in de benen even fysiek wat zwaarder voelt toch. Gelukkig kon je toch nog genieten van al het moois om je heen.

 4. Zo zie je Mieke , ondanks dat het moeizaam ging , haal je toch weer de kracht uit jezelf !!
  Van de natuur om je heen die draagt je naar je bestemming heen!! Prachtig weer die foto`s van de omgeving , genieten is dat iedere keer, en natuurlijk je verslag daar leg je je gevoel in weer, die wij dan ook een beetje beleven keer op keer.. mooie dag weer morgen !!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.