Als een speer naar Santiago

20 april 2018, 13e wandeldag. 28 graden, zon en sluierbewolking. Afstand 26km.

Om 6 uur vertrokken omdat het vandaag heel warm zal zijn en we een flinke afstand moeten lopen. Het is nog donker en ons plan om het brood in het park te smeren ging niet door omdat het park dicht was.

We vinden een plekje langs de kant, een beetje uit de wind om het brood te smeren en te ontbijten. Het eerste uur is het nog echt donker en een zaklamp langs de drukke weg is geen overbodige luxe. Bij een hotel hebben we een koffiepauze en meer broodjes.

Doordat het nog niet warm is gaan we erg snel met het wandelen. Onderweg komt ongeveer alles, behalve de regen, voorbij wat we vanaf Porto gehad hebben. Smalle rustige wegen, lopen langs een drukke weg, waterstroompjes, Mieke paadjes, eucalyptusgeuren, stenenpad, bospad, barretjes, mensen op het land aan het werk, andere pelgrims, lopen in stilte en al pratend. Wat we nog niet hadden is een grote stad waar we een lange tijd tussen grote gebouwen en drukke straten lopen. Als we nog maar een paar kilometer te gaan hebben stoppen we voor de laatste pauze, het is tenslotte 28 graden.

Door de drukke straat met souveniers komen we bij het plein en ik zie voor het eerst de mooie torens van de kathedraal. Vorig jaar stonden ze nog in de steigers. Er zijn genoeg mensen op het plein om iemand een foto te laten maken. Ans, Cilia, Ellen, Rianne en Silvia, jullie kunnen trots zijn op jezelf. We hebben samen een mooie tocht mogen en kunnen lopen die na 240 kilometer eindigt voor de kathedraal. Gelukkig krijgen we nog een toegift maar morgen een rustdag, behalve met zijn allen naar een shop en koffie drinken hebben we niets afgesproken.

9 reacties op “Als een speer naar Santiago

 1. Gefeliciteerd met het behalen van Santiago de Compostela! Wat zullen jullie trots zijn en terecht. Alle respect voor jullie! Anneke den Hartog ( de vrouw van Schiphol)

 2. Proficiat met jullie puike prestatie! Jullie kunnen fier zijn op wat jullie individueel en als groep bereikt hebben.
  Vanaf maandag volg ik jullie voorbeeld vanuit Porto. Één ding hoop ik wel anders te doen… ook de eerste week heb ik goed weer besteld. ?

 3. Hele prestatie, gefeliciteerd!, nul uitvallers?, knap volgehouden, je moet ’t maar doen?. Nog fijne laatste dagen, laat je maar eens lekker in ’t zonnetje zetten?.

 4. Dames, een geweldige topprestatie hebben jullie geleverd??. Jullie mogen trots zijn op jezelf, toch maar gedaan deze tocht! Ook mooi dat wij jullie hebben kunnen volgen via het reisverslag. Complimenten Rita, mooi gedaan??. Geniet de laatste dagen nog van jullie welverdiende rust?.

 5. Hoi Rianne en dames. Gefeliciteerd met jullie prestatie. Super gedaan hoor. Leuk om te lezen dat jullie het gezellig met elkaar gehad hebben. Het was leuk om julllie avonturen te lezen . Geniet nog even, en goede reis naar huis straks. Groetjes Ferry

 6. Goed gedaan dames , ik heb genoten van al jullie belevingen, leuk verslag en de mooie foto`.
  Nu maar nagenieten van jullie prestaties..
  goede terug reis ..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.