Weer terug naar België…..

22 maart, de hele dag regen, 22 km

Givet ligt in een inham in Frankrijk en vandaag gaan we even naar het westen en komen weer in België. We volgen niet de stippellijn, maar de route die in het bruin is aangegeven.

Voor het eerst heuvels en wat voor heuvels. Eerst over de verharde weg. Dat is fijn, dan kunnen we wennen. Het regent de hele dag en inmiddels heb ik ervaren dat mijn paraplu ervoor zorgt dat ik grotendeels droog blijf. Ik kies dan ook voor een regenpak en een paraplu.

In het dorpje Aubrive halen we een stempel bij het gemeentehuis. Wat leuk! Ik herinner me dat Sikke en Gre en ik hier ook binnen gingen in de stromende regen. We kregen er toen koffie. Nu is er tegenover een prachtige bar, waar we pauzeren. We hebben dan 1 uur en 45 minuten gelopen.

Het blijft gestaag regenen. We komen nu echt op “Mieke paadjes”, met modder en glijpartijen. Dirk Jan loopt meestal voorop, maar ineens waren we hem kwijt. Ik was ervan overtuigd dat we goed waren….het bleek niet goed. Ik kijk op maps.me en we blijken naar 100 meter van de route. Karin vindt het fijn om samen verder te gaan en zo vinden we elkaar bij een uitzichtpunt….

Het is er stil en eenzaam. Bij een boerenschuur vinden we een plekje om te schuilen en uit te rusten. Pff het is heel zwaar vandaag!

De laatste 5 km gaan we over de weg. De modderige paadjes hebben we genoeg gehad. Zo komen we door een dorpje waar 2 mannen, de wijn opvangen.

En dan…..Josephine wacht ons met open armen op. Zij en haar man hebben de boekjes gebracht die ik vanaf nu nodig heb. Even 700 gram wat ik even kon afgeven. Ik ben er zo blij mee! Op dit moment heb ik ook besloten om mijn Ereader mee terug te geven. Tja…die had ik speciaal voor deze Camino gekocht. Tot nu toe nog niets gelezen en mijn vriendin Monique heeft me geattendeerd dat ik ook een app kan downloaden…

Dat verdient echt een etappe biertje. We zijn blij dat we er zijn. We overnachten in Hotel Mesnil in Vierves die Viron

10 reacties op “Weer terug naar België…..

 1. Das ook wat…zo zit je in Fankrijk en dan weer in Belgie…is toch geen processie van Echternach di je doet ???
  Fijn om je tocht zo te volgen, hou goeie moed; ik brand een kaarsje voor droog weer!

 2. Tja de zege van boven !! alleen te lang en veel is niet altijd fijn, maar ja het weer is niet te voorspellen dat hoort erbij. Daarom geen foto`s !! Wens je een goede nacht ,ook voor je mede pelgrims!!
  Mooie dag weer morgen.

 3. Geweldig dat je hier ook gelopen heb met Sikke en Gre hier ook gelopen heb. Gre is een vriendin van mij leuk hoor Mieke.

 4. Lieve Mieke,
  Ik bewonder jouw doorzettingsvermogen, want wandelen voor jezelf is echt anders dan met jouw en voor jouw groepen. Fijn dat je na 11 dagen het Camino gevoel terug vond en geen pijn meer van de blaren. Balen, deze regendag, maar achter de wolken schijnt altijd de zon en die ga jij ook weer zien. Liefs Ineke

 5. Zeer herkenbaar…die caminosmile! En ook op zware dagen zit de caminosmile in je! Denk maar aan een leuk mooi grappig bijzonder iets wat je hebt gezien of meegemaakt vandaag. Want dat is er altijd wel.
  Grappig dat je met paraplu loopt: ik haat paraplu’s en word liever nat. (Regenbroek/regenjack) Hopelijk een fijn bed vannacht!

 6. Lieve Mieke, ik waardeer nog steeds jouw doorzettingsvermogen ondanks de modderige paden die je tegenkom. Maar ook in het leven komen we veel modderige paadjes tegen die jij(wij) steeds weer overwinnen.
  Liefs Ans

 7. Vandaag je blog gevonden en heerlijk om te lezen. Ga je blijven volgen, deels op ’n tocht die ik in 2016 mocht maken. Voor morgen hoop ik dat ze ’t bos ’n beetje hebben opgeknapt, ik liep er verloren. Bon Route en France.

 8. Wat fijn om je blog te lezen. Zo herkenbaar. Ook wij stonden bij die rots langs de Maas en durfden niet verder. Totdat er een reddende engel kwam die ons er door loodste. Ik wens jou buen camino en heel veel camino cadeautjes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.