Survival

23 maart, 24 km, 3 graden droog, van Mesnil naar Rocroi

De officiële route zou 31 km zijn. Dat vind ik te ver en zo zoeken we een alternatief van 24 km. Zie blauwe stippellijn vanaf Hotel Mesnil naar Rocroi. Een prima route door het bos over een breed pad. Als je de afstand ook te ver vindt, zeker dit alternatief opzoeken.

Het hotel ligt in het dal en we beginnen met een stevige klim.

Een glooiend bospad brengt ons naar Oignies sur Thierache. Daar in het dorpje is een bakker en een restaurant. We zien de eigenaar en hij maakt voor ons de deur open, zodat we binnen een kopje koffie kunnen drinken. Wat gastvrij!

Daarna begint de survival…we worstelen ons door de modder en over boomstammen. Het staat echt zo aangegeven. We moeten in deze kuil. Er staan zowel rechts als links bordjes.

Hier zijn boswerkzaamheden geweest en in deze kuil liggen alle boomstammen. De kuil vol met water en modder moeten we geruime tijd volgen. Dan weer links, dan weer rechts.

Soms zakken we tot de enkels in de modder, of moeten via een paar takken oversteken.

Het uiterste randje is het meest droog. Ook Frans komt er doorheen.

Na deze worsteltocht is het nog 7 km. Vanaf nu zitten we op de Via Campaniensis. De pijl is hier met de open kant als richting. En er wordt gemarkeerd met blauw geel.

Vlak voor Rocroi mogen we gewoon naar het toilet. De mannen rusten vast wat uit.

13 reacties op “Survival

 1. Zo Mieke, dit is het echte werk!!! Ik hoop voor jullie wel dat het niet te vaak gebeurt.
  We lezen je verhalen iedere dag en genieten of lijden mee. Wat gebeurt er toch veel op zo’ n tocht . Mooi! Veel groetjes en keep going! Agatha

 2. Hoi, lieve Mieke, wat een mooie, afwisselende en BARRE tocht vandaag…..wat een moed heb jij en de andere tochtgenoten…..
  Goede tocht verder…..je bent al veel verder……..dan ik kon verzinnen!

 3. Beste Mieke,

  Wat een weer zeg en zoals altijd gewoon blijven lachen. ?Elk verslag lees ik met plezier en voel de drang om deze tocht ook te lopen. Mijn vraag; loop je nu met een gps?

  Nog Veel wandelplezier en buon camino

 4. Hoi Mieke,

  Ik volg je al een tijd, op de voor mij ook bekende paden. Als ervaren pelgrim zul je dat wel herkennen. Voor de hoeveelste keer ga je nu aankomen in Compostela? In ieder geval veel succes gewenst en Ultreïa!! Hopelijk blijf je verder gespaard van al te slecht weer.
  Wel oppassen voor die blauwe borden met gele schelp, die MAG je niet volgen, zijn nl van de GR route die jammer genoeg dezelfde naam draagt. Ik ben daardoor ook in de war geraakt, zoals je kunt zien op je eerste foto staat 2543 km aangegeven dit klopt dus niet hé, is een 300km minder heel veel groetjes en buen camino van Patrick

 5. Ik zie dat je de laatste geul vol met bomen gelukkig gemist hebt door een alternatieve route te lopen. Ook dat stuk bos vol met bomenkap waardoor de schelpen af en toe niet te vinden waren. Gezien ’t weer zal modder helaas nog wel een thema blijven, de ene dag overigens minder dan de andere. Bon Chemin

 6. Wat een dagje weer !! Tja je pad kan soms hobbelig zijn !! maar dat houd je wel scherp . Wel prachtig ondanks de modder . Zo mooi de bomen nu met hun begroeide mos .. Zo helder groen .. Hoorde vandaag dat het de oostkant is waar het mos tegen groeit !! Dus zoekplaatje misschien voor overmorgen !! ( als je dit leest ben je al een dag verder ) vandaar .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.