Voorjaarsdag

24 maart, 22 km, zon 15 graden, Rocroi -Aubigny les Pothees

Het is toch ook wat….slaap ik in de algemene herberg van Rocroi (zeer mooi, warm en schoon) en is daar iemand die van Santiago terugkomt.

Een Belgische ex militair. Loopt met 35 kg, zegt hij… Wat me verraste is dat ik enig wantrouwen had en gewoonlijk vertrouw ik iedereen tot het tegendeel is ervaren. Ook heb ik geleerd mijn intuïtie te vertrouwen. Ik zat dus een beetje in een spagaat…. Deze ochtend zaten we samen te ontbijten en hij bood me van alles uit zijn proviand aan. En….hij vroeg om € 4 om medicijnen te kopen, had geen geld meer. Toch heb ik hem dat geld gegeven, erop vertrouwen dat hij het echt nodig had.

Na deze vreemde start gaan we op pad. Eerst naar Hotel du Commerce waar de anderen slapen. Rocroi is een heel mooi vestingstadje. Volledig ommuurd met monumenten. Een kijkje waard.

Wat een stralend weer. Het verschil met gisteren is heel groot, dus we genieten van deze voorjaarszon.

Oneindige verten, met een zee van onbekende mogelijkheden”

Het is prachtig glooiend met dorpjes in de verte. Doorgaans vandaag over de verharde weg.

Bij het dorpje Chili staat een bord dat Santiago nog 1830 km is. Het wijzigt dagelijks. Ik denk dat het er voor mij over Le Puy nog zo een 2300 km zijn. En voor Karin, Frans en Dirk Jan 2000 km. Ach wat maakt het ook uit. We zetten stappen en komen dagelijks een stukje verder.

We slapen in Aubigne, de Chambre d’Hote van de familie Lagard en worden in de tuin gastvrij ontvangen met……een biertje. Dat smaakt na deze inspannende dag! Jaja, de korte broek en t shirt komen voor de dag. Een beetje warmer en dan is het “rokjes” weer.

10 reacties op “Voorjaarsdag

 1. Ik vind het nog steeds wonderbaarlijk Mieke hoe zo een mooie tocht voor jou zoveel speciale mensen en vertrouwen met zich mee brengt. Ik heb een en al verwondering voor jou en je reisgenoten

 2. Wat een dag weer he? Maar je het is wat je zegt je maakt stappen elke stap een stukje dichter bij je doel moet je maar rekenenen.

 3. Ja heerlijk met dat voorjaarszonnetje . Das ff verwennen . Mooie omgeving daar , zit zelf in de Ardennen en Ik zie wel vergelijkingen .. Die wijdse blik op het grootse landschap . De modderpaden , bossen. Vandaag zelfs lopers gezien die met een Trail bezig waren Pff en dan op die paadjes omhoog en omlaag . Knap ,net als jullie !!
  Goede nacht en mooie dag weer morgen .. En elke keer weer stap voor stap..

 4. Mieke, wat ben jij toch mooi onderweg?‍♀️
  Ook dit is een Camino, wind-regen-modder-sneeuw-zon.
  Maakt niet uit voor Mieke, de zachtheid blijft in jouw hart.
  Geniet elke dag van je mooie foto’s, en prachtige verslag.
  Veel liefs? Tiny

 5. Ik ben deze kerel in 2016 in Chateau-Porcien tegengekomen en ook getwijfeld of ’t ok was om met hem alleen in de toch al niet zo denderende slaapplek te blijven. Toch gedaan. Zijn verhaal toen was dat hij net 3 dgn in ’t ziekenhuis van Reims had gelegen vanwege een zenuwinzinking. De volgende ochtend geld voor ontbijt gegeven. Heb later nog wat pelgrims ontmoet, die niet eens dezelfde route gelopen hadden, die hem tegengekomen waren. Het verhaal was steeds hetzelfde dus onmiskenbaar dat we ’t over dezelfde man hadden. Overkom je angsten maar blijf je intuitie volgen. Buen Camino!

 6. O, wat leuk Mieke. Ik herken zoveel van alles omdat ik vorige jaar dit gedeelte liep en ook bij de fam. Lagard overnachtte. Geniet ervan !

 7. Hoi Mieke, geweldig en wat geniet ik met je mee. Een hele ervaring ???een goede reis naar Santiago de Compastelle

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.