Modder

25 maart, 15 graden, zonnig, Aubigny de Pothees – Lalobbe

Marie en José Lagard hadden een 4 gangen diner gemaakt. Wat een verwennerij. Als pelgrim dit te mogen ontvangen, daar voel ik me dankbaar voor. Eerst in de zon buiten, later in de schuur het diner. Vannacht veranderde de wintertijd naar zomertijd. We gaan toch om 8 uur ontbijten, dat betekent een korte nacht.

Het had in de nacht gevroren, het licht komt voorzichtig over de berijpte velden. Een nieuwe pelgrimsdag. Met open ogen ontvangen, kijken wat de omgeving ons te bieden heeft. Ik dacht aan het lied van mijn koor…geef me terug de ogen van een kind. Die dan vol verwondering de wereld inkijkt.

De route is vooral onverhard vandaag, over bospaden met zware stevige klei, waar het water nog niet was verdwenen. Soppen dus!

Ook vandaag zijn we met 4 op pad.

Ik vind dit gebied van noord Frankrijk prachtig. Glooiend, en de Via Campaniensis doet zijn naam eer aan. Over de velden. De boeren hebben hun terrein opengesteld voor de pelgrims. Smalle prachtige paden met links en rechts prikkeldraad.

Daar bij die boerderij waren we 2 uur onderweg en we vinden daar……een bankje. Wat een Camino kadootje!

Ik maakte mijn schoenen, zo goed en zo kwaad een beetje schoon…..dat had ik niet hoeven doen. We worstelen ons bijna de hele dag door de modder. We doen het voorzichtig, je glijdt bijna uit. Je kiest dan weer rechts, dan weer links of gewoon rechtdoor. Soms vast zuigend in de modder.

De beloning komt aan het eind. Plotseling ligt in het dal Lalobbe, waar we overnachten bij de Nederlandse familie Rolvink.

Dirk Jan gaat verder vandaag. Bedankt fijne reisgenoot, we gaan je missen. Bon Camino!!

9 reacties op “Modder

 1. Julia wil iets zeggen
  Hallo Mieke mooie foto’s.
  30.000 stappen is veel word je daar dan niet moe van ik zou er wel moe van zijn na 2 km dan kan ik niet meer verder lopen jij kan het wel goed.
  Ik zou mijn schoenen niet meteen gaan Poetsen??
  ?

 2. Gelukkig had je op de camino mozarabe modder lipen al samen met ons geoefend!
  Gun je nog een mooie tocht op jou weg!

 3. Wat een prachtig beschreven begin van deze dag Mieke, vooral de woorden van het koor. Ik voel in je woorden hoe je geniet, ondanks het zware lopen in de modder.

 4. Mieke, je bent een hele grote meid om de hele dag door de modder te lopen en dan toch weer de eindstreep weet te halen. Ik weet hoe zwaar het is door de modder te lopen !

 5. Elke dag is het weer allemaal anders!!! en opnieuw de dag tegemoet en net wat je schrijf:
  door de ogen van een kind is het mooiste, lekker onbevangen Bon camino voor jullie .

 6. Hi Mieke,
  Leuk om de route te herbeleven. Zomer 2015 heb ik Maastricht-Reims gelopen en ben intussen tot Léon inSpanje gekomen. Deze zomer de laatste 400 km. Je gaat nog hele mooie stukken Frankrijk tegen komen. Buen Camino.
  Henk

 7. Prachtig weer ,leuk die kleine smalle paadjes , bij de boer !! als je dit leest zit er al weer een mooie dag op !! Morgen weer een nieuwe dag. Niet wetend wat er op je pad komt stap voor stap !!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.