Verrassing bij de abdij van Averbode

16 maart, af en toe regen, Tongerlo – Scherpenheuvel

Voor de abdij van Tongerlo vinden we de blauw/gele stickers van de Via Monastica. Onderweg denk ik aan de tekst: “op zoek naar reisgenoten”. Ik ben ze al tegen gekomen. Mijn eigen reisgenoten…. mijn onzekerheid, mijn durf, mijn moed, mijn ongeduld… Zoals gisteren. Ik passeer een restaurant, die open is, ik stop niet, want het was nog geen tijd..(??). Na ongeveer 1 uur wel toe aan pauze. Geen restaurant te bekennen. Ben ik in een piepklein portiek voor een huis op de grond gaan zitten….Met weemoed dacht ik aan het restaurant. Met mezelf afgesproken dat ik de momenten gewoon ga nemen…?

De abdij van Averbode staat aan een spiegelvijver.

In Averbode waren we toe aan onze lunch. We wilden onze lunch gebruiken in het café bij de Abdij, Het Moment. Dat vonden ze niet goed. Zo gingen we naar de abdij voor een stempel. En we vroegen, mogen we hier even binnen zitten om te lunchen. Natuurlijk mag dat. We kregen een aparte kamer, maar voordat we zaten werden we uitgenodigd aan de warme maaltijd. Zo zaten we in de Refter. Een Camino kadootje ten top. Wat genieten we er van.

Naar Scherpenheuvel beginnen de eerste hoogteverschillen. Het heet niet voor niets “heuvel”….het is nog vals plat maar we voelen het wel.

Dan komen we in Scherpenheuvel aan. Bij Onthaalcentrum de Pelgrim, vlak voor de Basiliek.

Een klein rond kerkje, waar auto’s zelfs een autowijding kunnen krijgen. Om veilig te kunnen rijden.

Daar nemen we een biertje/wijntje op. De 6e dag zit er op.

En dit zijn de stempels van o.a. alle abdijen

10 reacties op “Verrassing bij de abdij van Averbode

 1. Prachtig Mieke, ik kijk ieder dag uit naar je verslag! En jij bent nog wel degene die altijd zegt “als je de kans krijgt om ergens koffie te drinken moet je dat doen”en dan doe je het zelf niet? Je hebt toch geen haast? 🙂

  Groetjes maar weer en tot morgen 😉

 2. Gaat goed, Mieke. Die bekende spiegel van Averbode. Ik heb er al heel wat filosofie op losgelaten. Buen Camino…..je kúnt het.

 3. Mieke, wat heb je vandaag weer een fantastisch verslag gemaakt met foto’s . Elke dag lees ik met plezier jouw verslag. Vandaag heb je een behoorlijke dag gehad met zo’n. Die heb ik bij ons niet gezien. Geniet er maar van.?

 4. Inderdaad je hebt de tijd !! Ik ken het,altijd nog maar weer ff doorwandelen. En juist die exsta stop kan heerlijk zijn , jezelf dat exsta gunnen . En ach ook al ben nog maar 1uurtje onderweg…prachtige foto’s weer .. mooie dag morgen .

 5. Zo herkenbaar; doorlopen bij een rustplek omdat het nog ‘geen tijd’ is…
  Ben blij om te lezen dat ik hierin niet de enige ben!!

 6. Hoi Mieke,
  Wat heerlijk om je avonturen te lezen en zo een beetje mee te lopen. Zo te zien al veel ervaren en je bent nog maar net onderweg! ?
  Je schrijft over de eerste heuvels, dat doet mij denken aan een oud Iers vers, dat ik je graag wil meegeven op je avontuur.

  May the road rise to meet you
  May the wind be always at your back
  May the sun shine warm upon your face
  The rains fall soft upon your fields
  And, until we meet again,
  May God hold you in the palm of His hand

  Geniet en wees vooral ook lief voor jezelf!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.