Op weg naar de abdij van Tongerlo

15 maart, veel regen, 9 graden, 22 km

Soms kom je in België toch gekke teksten bij borden tegen……

Francien wees me de kortere weg naar de route en zo kwam ik na 3 km weer op de Via Monastica. Wat heerlijk om zo verwend te worden. Eitje bij het ontbijt, koffie en vers brood. Zo kan ik wel op pad.

Een groot deel van de dag volg ik de Grote Neete. Een riviertje kronkelend langs zandpaadjes.

Het is toch niet waar, zegt een (ik schat) 70 jarige. Ga je helemaal naar Santiago? Wil je dan voor me bidden? Dat zal ik doen….beloofd!

Lekker onder de paraplu kom ik bij de abdij van Tongerlo aan. Toevallig kwamen er net 2 toeristen uit, die wel een foto wilden maken.

De broeder ontvangt me en ik heb een kamertje op de 2e verdieping. Heel stil. Er is op me gerekend. De verwarming is aan.

Deze avond komt Marina. Een Belgische medepelgrim, die in Tienen woont en die stapt een paar dagen mee. Daar hoort een abdijbiertje bij…..

16 reacties op “Op weg naar de abdij van Tongerlo

 1. Ter informatie: De stad Geel is in binnen- en buitenland bekend voor zijn unieke gezinsverpleging van psychiatrische patiënten. In de Geelse gezinsverpleging worden psychiatrische patiënten verpleegd in een gezin waarmee ze geen familiale band hebben.

 2. De heilige Dimpna van Geel is de patrones van o.a. de psychiatrische patiënten.. Zij heeft zich in de 7e eeuw in Geel om psychiatrische patiënten bekommerd. Ze is amen met een monnik gevlucht uit Ierland omdat haar vader met haar wilde trouwen. Haar vsder is hen achterna gekomen en heeft hen met het zwaard vermoord. In Geel vind je het Dimpnaziekenhuis en de Dimpnakerk. En in de kathedraal van Den Bosch staat zowaar een standbeeld van haar.

 3. Mooi, je verhalen!! Het begint hier ook wel weer erg te kriebelen.
  Fijn dat er goed voor je wordt gezorgd. Hopelijk niet al teveel last van de blaar. Buen camino, ik wens je vele mooie ontmoetingen.

 4. Je ziet er stralend uit Mieke!! Gezellig om een paar dagen samen met Marina te lopen. Veel plezier samen.

 5. Mieke, wat heerlijk om je te volgen, ik geniet er met volle teugen van. Heel veel succes, wandelplezier en herstelbiertjes.

 6. Zo zie je maar echt alleen ben je nooit !!In gedachten bij vele, en zo loopt er iemand aan je zijde.!!Leuk te lezen wat het inhield het bord .. Bijzondere verhalen. Mooie dag weer morgen ..

 7. De manier waarop je schrijft geeft mij het gevoel dat ik dezelfde tocht in gedachten met je meeloop. Wat een bijzondere reis met mooie mensen. De gratis aanvullende informatie maakt het een mooi boek.
  Je loopt in ieder geval voorlopig niet zonder reisgenoot en op weg naar morgen en overmorgen loop je de weide wereld in, voortdurend zoekend naar je eigen balans.
  Ik wens je ‘n, in alle opzichten mooie camino.

 8. Hallo Mieke, leuk om jouw verslag weer te lezen, zo beleven wij hoe jij op pad gaat en wat jouw ervaringen zijn. Geniet ervan en succes weer met het op pad zijn.

 9. Hey,Mieke,je hebt het echt aangedurfd om de hele tocht te maken?! Bewonderenswaardig!!!
  Je hebt de andere weg door Belgie genomen,spijtig ,want die andere loopt door Halle en daar kom ik vaak.
  Maar we komen mekaar wel nog eens tegen,want jij hebt me ook de camino-kriebels leren kennen en.. ik maak reeds plannen…
  Veel wandelgenot en mooie ontmoetingen!
  Groetjes,Frie.

 10. Hoi Mieke,wat goed van je en al die weersomstandigheden TOPVROUW,trots op je en leuk om te zien dat je het armbandje om hebt. ??? Moet veel aan je denken. Véél succes en geniet van je pelgrim tocht???

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.