Het is altijd weer

17 maart, ijskoud oostenwind, sneeuw, Scherpenheuvel – Tienen, 18 km (en 8 met de auto)

Mijn motto “het is altijd weer” wordt vandaag getest. Thermo onderbroek aan, winterjasje, regenkleding en een muts. Zo gingen we op pad. Meer dan 15 graden kouder dan gisteren. We konden het nog niet geloven. Zo vertrokken we deze ochtend uit Scherpenheuvel om 8.15 uur.

Een heus sneeuwlandschap, hier net ten zuiden van Scherpenheuvel.

De enige mogelijkheid om te pauzeren zou Snappy snack zijn. Hier zouden we ongeveer na 2 uur zijn. Die was nog dicht toen we er langs kwamen. We kijken uit naar een plek om uit de wind en droog even te kunnen rusten. En…Jacobus voorziet. Een kapelletje met 2 muren, en stoeltjes. Wauh, wat boffen we.

Marina kent Mia waar we langs komen. Hier waren we weer 2 uur verder. Wat denk je…..We worden zeer gastvrij ontvangen en Mia maakt spaghetti voor ons. Heel hartelijk dank! Wat worden we in de watten gelegd. Ik ben dankbaar voor dit mooie gebaar.

Is het altijd weer? We vonden dat het erg meeviel. Ingepakt tegen de kou is het goed te doen. En met de wind in de rug, dat scheelt.

13 reacties op “Het is altijd weer

 1. Ha Mieke, en ik maar denken vandaag wat fijn dat je al zoveel zuidelijker bent, dan zal je wel geen last hebben van onze kou. Je hebt nu alle soorten weer gehad, behalve mooi warm weer, dat moet really nu dan ook snel aankomen. Leuk om elke dag je verhalen te lezen. Vanaf morgen gaat je reis alleen verder? Succes moedige pelgrim.

 2. Mieke, een grandioze prestatie wat je neer zet om in Santiago aan te komen.
  Ik volg je elke dag met veel genot je blog en ik ga er wel vanuit hoe verder je zuidelijker loopt de temperaturen ook omhoog gaan.

 3. Mieke, ik volg je weer op deze reis en geniet van je foto’s en verhalen. Deze ijzige kou? Ik weet dat je je warmt aan alle lieve mensen die je tegenkomt en zij op hun beurt weer aan alle positiviteit die jij uitstraalt. Buen Camino!

 4. Zeker Mieke niets is zo veranderlijk als het weer . Maar wat is het heerlijk om te voelen wat dat weer dan met je doet. Je er open voor stellen en tot je laten komen . De Elementen trotseren. Wat een mooi verslag weer . Met zoveel warmte om je heen kun je deze koude dag en die nog komen gaat wel aan. Mooie dag weer morgen ..

 5. Dag Mieke,

  Ik wist niet dat je al op pad was, maar vanaf vandaag ga ik je volgen.
  Wel met een zeker weemoed omdat het me doet denken aan mijn eigen tocht in 2015.
  Nog even en je zit op ‘mijn’ route.

  Mij heeft de weg veel gebracht. Ik hoop voor jou hetzelfde.

  Buen camino
  André Brouwer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.