Reims

28 maart, 17 km regen, 7 graden

Om naar Pomacle te komen liepen we gisteren Bazancourt uit via een industrieterrein. Zo kwamen we het makkelijkst bij familie Floquet, die in het boekje van Via Campaniensis als laatste staat bij Bezancourt. 4 km verder, dat wel. Na het ontbijt wilden ze wel met ons op de foto.

Zo hadden we vandaag 15 km gepland, niet wetende dat de eerste 11 km dwars door glibberige modder gaat. We kiezen een graspad, dan rechts, dan links langs de diepe modder. Heel goed opletten, er zijn niet veel aanduidingen en soms moet je toch even naar rechts of links. Vanaf Pomacle gaan we naar de donkere lijn op de kaart. Langs een drukke D weg lopen vinden we gevaar

Behoorlijk nat en koud komen we in de kathedraal van Reims aan. Ik word geraakt door de tekst van deze kaart. Ik wens ook jou lezer van dit blog, zo een engel toe….

Het was te slecht weer voor foto’s buiten van de kathedraal. De maquette geeft een goed beeld.

Ik steek een kaarsje aan voor de vriendin van mijn vriendin Carla. Die is deze week overleden en gecremeerd. Heel vreemd dat ik nu niet in Nederland was.

De kathedraal heeft bijzonder mooie glas in lood ramen. Neem er de tijd voir, als je in Reims komt om even rond te kijken.

En….wat leuk….we worden als pelgrims ontvangen. Accueil, zoals dat in Frankrijk heet. We krijgen hier een stempel.

De CIS ligt dicht bij het centrum en is een jeugdherberg. Prima plek voor een leuke prijs voor pelgrims om te slapen. Zo heb ik zomaar een kamer voor me alleen… .?

5 reacties op “Reims

  1. Jijzelf bent een Engel je staalt elke dag ? Wat een leuke foto van julie bij het ontbijt. En prachtig die kathedraal. Mooi gebaar, dichtbij ben je toch Mieke als je een kaarsje opsteekt voor de overledene. Morgen weer een mooie dag !!

  2. Weer een mooi verslag. Wat jammer van de regen. Hier is het ook niet zo mooi. Lekker slapen in een eigen kamer. Veel succes morgen.

  3. De maquette van de kathedraal is al schitterend om te zien met al die uitstulpingen; zal buiten nog duidelijker te zien zijn. Dus zeker de moeite waard om Reims een keer te gaan bezoeken.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.