De weg kwijt?

29 maart, droog en half bewolkt, 10 graden, van Reims naar Germaine, 20 km

In Reims heb ik nauwelijks bewegwijzering gezien. Om de stad uit te komen is het dan ook handig om het boekje te lezen van de Via Campaniensis of heel goed op Maps.me te kijken. Bij een kanaal ( je volgt de tram naar het zuiden) moet je een trapje af en het kanaal volgen. Pas na 4 bruggen staat er het eerste teken.

Dan begint het echte werk weer. Bij Rilly la Montagne klimmen we omhoog. Het eerste Champagne stadje. De druivenstruiken worden nu met de hand gesnoeid. Met dit mooie weer zijn er veel boeren buiten aan het werk. Het is heel mooi, de boeren laten de pelgrims zomaar over hun land lopen. Onderaan het bord (er loopt een spoor naast) zie je de sticker van de route. Het dorpje tegen de heuvel is Rilly la Montagne.

Bovenaan staat een oude wijnpers. Van hier af zie je de stad Reims met de torens van de kathedraal.

Mijn inmiddels dierbare rugzak….

Daar begint de klim door het bos. Ook hier is het zeer glibberig en nat.

Ik let goed op de tekens….denk ik en ik loop een heel eind rechtdoor. Nergens een teken meer te zien. Ik loop terug tot waar ik er een vind en kijk nog goed. Maps geeft een onjuiste locatie, dus ik weet niet meer of ik goed ben. De weg kwijt? Nou zeg ik altijd…”nieuwe wegen ontdekken” ipv de weg kwijt, maar het is toch anders. Op mijn intuïtie ben ik km lang rechtdoor naar het zuiden gelopen. (De zon in mijn gezicht…) Plotseling zie ik eindelijk toch weer een sticker, de bovenste die er half af is. ?

Nog een klein stukje en dan ben ik bij onze gite. Toen ik door de poort liep, wist ik het weer. Hier ben ik meer geweest, de gite van het dorp Germaine(Gre, Sikke, misschien weet je het nog)

20 reacties op “De weg kwijt?

 1. Hoi Mieke,
  Ik lees je verslag met veel plezier en ben onder de indruk van je doorzettingsvermogen. De omgeving van Reims ken ik goed. Loop je via Vézelay? Ik wens je een mooie tocht verder! Groetjes, Antoinette

 2. Ik volg je steeds Mieke maar hier ben ik nog niet geweest. Ik ben in Troyes begonnen. Ik moet nog vanaf Luik naar Troyes lopen. Dit stuk heb je wel met Gré gelopen. Vanaf Troyes hebben we met z’n drieën gelopen.

 3. Dag Mieke. Vandaag ben ik, samen met mijn man Leo, door Marina uit Tienen spontaan op de koffie gevraagd. Ze vertelde ons van jouw camino, die grotendeels dezelfde is als de onze. We lopen dus zo’n twee weken achter je aan. Mooi om je blog te volgen, zeker nu het voor ons zo herkenbaar is. Buen Camino!

   1. Dag Mieke, gisteren kwamen we je tegen op de Kampina. Wij (Leo & Ellen) hebben in 2018 “achter je aan” gelopen. Voorzover onze routes elkaar overlapten hebben we dankbaar gebruik gemaakt van met name de praktische informatie die jouw reisverslagen ons boden, met name ten aanzien van de overnachtingsadressen. Zeker van België tot aan Le Puy-en-Velay hebben we regelmatig op dezelfde adressen overnacht. We zijn na Le Puy doorgestoken naar Toulouse om vervolgens naar Lourdes te lopen. Vanuit Lourdes zijn we via de Camino del Norte naar Santiago gelopen en vervolgens nog naar Finisterra en Muxía. En dat alles zonder tijdsdruk, een ervaring om nooit meer te vergeten!
    Ook wij hielden een blog/website bij. Als je zin hebt, neem gerust een kijkje op http://www.wandelxl.nl.

    Hartelijke groet, Ellen

    1. Wat leuk om te lezen dat jullie de praktische tips naar Le Puy zo goed hebben kunnen gebruiken. Nu in deze tijd kan ik me al bijna niet voorstellen dat ik 2 1/2 jaar geleden op pad was. Een onvergetelijke ervaring

 4. Hallo Mieke. Wat een avontuur en wat maak je een hoop mee. Geweldig om te lezen hoe jij alles weer opost. Ik blijf je volgen en denk aan je. Bon Camino. Groetjes Roza

 5. Lees dit een paar dagen later !! Inmiddels ben je al weer drie daagjes verder !! Wat een beleving weer . Is er dan ergens een site waar je door kan geven dat er in Reims herkenbare stickers komen !! Wel zo handig toch !!

 6. Hoi Mieke wat leuk om je reisverslag te lezen! Je bent al n aardig eindje op weg!veel succes en plezier onderopweg! Liefs Maria v Delft

 7. Zo! Een vracht aan avontuur!
  Wat je schrijft; je bent je eigen reisgezel! Hoe mooi is dat!
  En wat weinig hebben we feitelijk nodig om gewoon te genieten! Al even miet geschreven Mieke ?

 8. Mieke, gek genoeg kom ik niet verder dan 29 maart; ook jouw tip verversen helpt niet.
  Nog een tip?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.