Dagje Kanaal

14 maart, 21 km, zonnig 13 graden Postel-Balen

Je krijgt wat bekijks en vragende ogen als je met een rugzak naar Santiago loopt. Zoals ook vanochtend toen we langs Rita liepen. Ik wil dat zo graag zei ze, maar ik ben 70 en ik kan dat nu niet meer. Als ik dan vertel dat er velen van 70 op pad gaan, gaan haar ogen glanzen….ook dat is een Camino momentje.

Dichtbij Postel, zie ik dan toch een bord met de afstand, waarvan ik denk dat die kan kloppen. Via Le Puy 2618 km. Nu ben ik de 4e dag onderweg en ik ga uit van 2700 km.

Het is vandaag een dagje langs het kanaal.

Zeker 15 km rechtdoor met uitzicht over het water.

Geen wind, een vroege zon…en het licht over het water wordt mooi.

Na 2 uur lopen zou er een restaurant zijn, “De Witte Haas”. Wel even aan de linkerkant blijven lopen, anders loop je er voorbij. We waren 15 minuten te vroeg en hebben buiten gewacht. Later zei de eigenaresse dat ze ons zeker binnen had willen laten. Ze keek met grote bewondering , toen ik vertelde over de Camino.

Wat het is weet ik niet, maar vandaag voel ik me erg moe. (De 4e dag???) Blij dat Josephine een dag meeloopt. Ik had bij haar overnacht en ze ging een dagje mee. Met gehaktballetjes en pannenkoekjes waren we op pad. Wat een heerlijke verwennerij. Er wordt zo goed voor me gezorgd…. Daar word ik echt blij van.

Ik overnacht in Balen, een adresje wat achterin het boekje staat van de Via Monastica. Een gastvrije ontvangst met thee. Later heeft Francien zelfs boerenkool gekookt. Mmmm

19 reacties op “Dagje Kanaal

 1. Wederom een genot om je tocht zo verhalend te volgen.
  Ik hoop dat je in Vlaanderen (en de rest van Belgie en je tocht )hartelijk ontvangen wordt!
  Hou goeie moed en op tijd het vermoeide lijveke te rusten leggen….

 2. het mooie van de verhalen zijn in ieder geval wat tips. o.a. overnachtingen. Volgend jaar ga ik die tocht lopen. Volg je met heel veel interesse.
  wens je mooie dagen toe.
  Volgens mij ga je de mooie jaargetij tegemoet.

 3. Dank je wel Mieke voor je mooie beschrijvingen. Ik ga de tocht in 2020 lopen en leer veel van je. Lieve groet Mieke

 4. Lieve Mieke. Wat ontzettend stoer om te lezen dat je het helemaal gaat lopen. Eigenlijk ben ik wel een klein beetje jaloers. Buen Camino

 5. Het was inderdaad prima wandelweer vandaag. Dat is genieten met een grote “G”. Het is toch steeds wonderbaarlijk dat in deze verwarde tijden, er toch nog hartelijke en vreugdevolle ontmoetingen uw pad kruisen. Veel succes.

 6. Buen Camino Mieke.
  Heel veel plezier op nu “jouw innerlijke reis”

  Geniet ervan.

  Ik ga je zéker volgen

  Lieve Groet

  Anneke van Putten

 7. Bij die witte ophaalbrug, vorig jaar mei, kwam ik een man tegen in een rolstoel. Samen met een vrouw die hem duwde. ´Ik moest maar voor hem bidden´ zei hij ´misschien dat hij dan ook een keer kon gaan pelgrimeren´. Hij bad zelf ook vaak in de kapel dichtbij. Ik keek naar zijn benen en dacht: ´dan moet er toch echt wel een wonder gebeuren´……het was een warme dag , de eerste warme dag van de velen die nog zouden volgen en ik heb een stukje verderop bij het kanaal gezeten om over zijn woorden na te denken……..

 8. Zijn het de begin emotie’s die je nu wat moe maken !! Het besef en nog niet weten van wat er nog komen gaat !! Dan maar ff wat meer een rustpauze , je hebt nog even voor je in Santiago bent .. mooie dag weer morgen ???

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.