Op weg naar Chateau Porcien

26 maart, 22 km, droog, bewolkt, later zon 15 graden

Die Belg van enkele dagen geleden, die ik geld had gegeven is ontmaskerd. Een lezer had hem ook ontmoet, en ook na een zielig verhaal geld gegeven. (Zie foto 24 maart) Dus toekomstige pelgrims…. voorzichtig en volg je intuïtie. Als je een situatie n vertrouwd, niets doen. Wij hadden een fijne start in Lalobbe. Na een heerlijk ontbijt gaan we op pad. Ton en Karin van de gite in Lalobbe maken zelf een “stempel” voor het pelgrimspaspoort.

Vandaag had ik ervoor gekozen om alleen te starten. Mijn eigen”reisgenoten” ontmoeten. Mijn vriendin Marion had iets moois geschreven in mijn dagboek. “Wat zijn jouw geluksmomenten?” Met die vraag in gedachten start ik mijn dag. Ik hoef er niet lang over na te denken: bevroren velden, de paadjes, alsof die speciaal voor mij zijn neergelegd. (Voor de pelgrims dan…) Vandaag de leeuwerik gehoord. Door de modder geploeterd…en toch voel het als geluksdag.
Maar er zijn natuurlijk ook allerlei pijntjes (geweest), de eerste dagen druk op mijn sleutelbenen, blaren op mijn grote teen, en nu een heel pijnlijke enkel. Een klein beetje omgezwikt en de druk van de schoen tegen mijn scheenbeen. Hoop dat het morgen weer beter gaat. Positief als ik altijd ben, ben ik die pijntjes ook weer snel vergeten. Ze horen erbij….!

Vanaf Lalobbe ga ik naar Wasigny. Een mooi onverhard pad langs een riviertje (met modder!!!)

Steeds goed opletten, hier en daar is het niet altijd aangegeven en de rood-witte GR loopt vrijwel gelijk.

Ik zit daar net, en dan komen Frans en Karin er weer aan. Toch ook heel fijn dat je weet dat anderen in de buurt zijn. Na nog eens 2 uur heb ik behoefte aan een rustmoment. Dan is er plotseling een droog, windvrij plekje. Wat heerlijk.

Van Wasigny is het een vrijwel rechte glooiende weg. Langs windmolens. Immens. Je voelt je er erg klein bij.

En….het volgende geluksmoment dient zich aan. De eerste vol in bloei staande boom.

In Chateau Porcien slapen we in de volledig vernieuwde algemene herberg,vwaar 8 personen kunnen slapen. De sleutel halen we bij restaurant Longchamps waar we in de avond een menu van €12 hebben. Heerlijk.

11 reacties op “Op weg naar Chateau Porcien

 1. Beste mieke, ik volg je verslag en het lijkt of ik mijn camino van 16 jaar geleden weer loop (alleen hebben jullie iets meer slaapplaatsen haha)
  Als je het wilt zal ik vanavond wat reiki sturen voor je enkel ?
  Annemieke

 2. Wat een plaatje, die boom!
  In Chateau Porcien sliepen wij (2014) met vieren in een soort duikboot: twee personen naast de toegangsdeur en twee personen in het gangetje achter de deur.
  Blijf overeind in de modder en op de krijthellingen. en geniet van Reims.

 3. Hey Mieke, ik volg je dagelijks en mijn vertrek is over een goei week misschien dat we elkaar nog tegen komen ergens bedankt voor de tip over die Belg . Trouwens als jij mij wil volgen

  peteropstap.WordPress.com

  groetjes Peter

 4. Hopelijk hebben ze in Bazancourt de bedden ook geupgrade. Wat een verbetering van de herberg in Chateau-Porcien! Geniet van de leeuwerikken boven de grote velden.

 5. Dag Mieke, ik volg met veel plezier jouw camino. Jij verstaat de kunst van het genieten. Jouw verhalen lezende droom ik af en toe weg naar ‘onze camino’ in 2014 en begint het ook bij mij weer te kriebelen. Ooit wil ik hem nog samen met Ine lopen, maar dan niet helemaal van huis af.

 6. Hallo Mieke. Wat geweldig om jou te volgen en wat kom je veel mooie mensen tegen. Uiteraard hoop ik dat je enkel weer goed komt. Veel wandelplezier. Lieve griet Roza

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.