Eerste Santiago schelp in Hoegaarden

18 maart, 28 km, -1 graden, gevoelstemperatuur – 10; de koudste 18 maart sinds de metingen.

Maar wij hadden het niet koud. Met mijn vestje, mijn donsjasje, thermo ondergoed, regenpak en muts op hebben we ook deze kou getrotseerd. Wel hangen de ijspegels aan de onderkant van de regenpijpen. Op naar Hoegaarden waar we op de foto werden gezet door de Schepen van toerisme. Deze foto wordt op een dag in september officieel gepresenteerd, met alle andere foto’s van de pelgrims.

Hier vinden we de eerste Jacobsschelp. Deze voeten/schoenen gaan me naar Santiago brengen. (Met de hulp van Jacobus en zoveel Camino engeltjes op mijn weg)

Vandaag loopt de route grotendeels over de oude spoorbaan. En zo je ziet kruist er een andere route bij Geldenaken. Let op: Nederlandse lezers. Hier in Wallonië is het Jodoigne en de Via Monastica gaat rechtdoor en slaat niet rechtsaf naar het centrum. De stickers geven dat wel aan, maar niet doen…., tenzij je wilt pauzeren in een bar.

Wij volgden trouw de pijlen en kwamen zo in het centrum uit. Wat fijn, want we waren toe aan pauze en vonden een bakker open. Hier kregen we als pelgrim gewoon een broodje mee. Alweer een Camino kado. Hier zagen we dat de pijlen verder van de spoorbaan afgingen en we zagen dat de wegwijzers naar Namur de andere kant uitgingen. Gelukkig op tijd ontdekt. We vervolgden de route over de oude spoorbaan. Totaal 40 km voor mij over deze baan.

En nog een Camino kadootje…..na 2 uur waren we weer toe aan pauze. Marina vraagt een hardloper is hier een café? Ja hoor…..op 200 meter. Nergens iets te bekennen en wij vinden daar waar we er behoefte aan hebben een plek. Daar nemen we een Panache, bier met limonade, en dan zonder alcohol. Het water wat we bij ons hebben is echt veel te koud.

Nu nog 6,4 km. De wind is stevig, gelukkig in de rug. Wat zijn we blij dat we er zijn. Enkele km voor Eghezee is ons overnachtingsadres bij de gastvrije Emmanuel. Hier zijn verder geen mogelijkheden, dus we zijn erg blij met deze plek. Kopje thee erbij en even een luisterend oor. Wat wil een vermoeide pelgrim nog meer????

10 reacties op “Eerste Santiago schelp in Hoegaarden

  1. Mieke, wat ontzettend goed van je. Steeds leef ik met je mee en denk aan al het goede wat ik met je heb meegemaakt. Ook onze zorgen natuurlijk. Je bent een ontzettend sterke fijne persoon. Lieve groetjes en knuffels.

  2. Hoi Mieke, het gaat goed geloof ik! Heel leuk vandaag, ik was in Roermond voor de Pelgrim is en toen iedereen naar voren werd geroepen voor de Pelgrimszegen werd ook jouw naam genoemd. Mooi om je naam ook daar tegen te komen. Hoop dat die zegen ook met die ijskoude wind naar jou toelaat daar in Éghezée! Morgen al in Namen? Ik wandel thuis op de bank met je mee, oké? Geniet van elke stap!

  3. Wat een dag weer. Prachtig hoor ..!!Toch altijd opletten voor wat betreft de richting die je op gaat !! .. Goed dat we dan in de digitale tijdzone zijn belandt of toch niet !!!! Dan vraag je je af hoe dat (en dat is volgens mij nog niet zo lang gelee ) zonder de GPS moest !! Gewoon op je gevoel en dat is dan “vertrouwen ” .. Mooie dag weer morgen .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.