België bereikt

13 maart 24 km, regen 7 graden

Een heerlijk ontbijt, met een eitje, vers brood en een lunchpakketje van wel 8 sneetjes. Geen probleem… Ik heb erg genoten van de gastvrije, warme ontvangst van de gastheren Ad, Adrie en Gerard.

Het is maar 7 graden en het regent en toch kies ik voor de rode route op de kaart. Die is 24 km, ipv 20 km.

Ik word weggebracht naar de brug, waar de wandeling door het zeer natte gebied van de Beerze loopt. Prachtig meanderend.

De aanwijzingen vanaf Vessem zijn wel goed beschreven maar niet zonder boekje te vinden. Af en toe heb ik Maps.me gebruikt om weer op het juiste pad te komen.

Het was soppen. Maar ik was aan het zingen, denkend aan het lied wat zondag werd gezongen. “Op weg naar morgen….en soms even thuis….op zoek naar reisgenoten” en ik realiseer me, dat ikzelf mijn reisgenoot ben. Ook in de regen, vind ik het niet erg. Wel fijn is als je kunt pauzeren, binnen. Buiten is het echt te koud. In Duizel was ook alles gesloten en mag ik zomaar bij het cafetaria binnen zitten en ik krijg zelfs koffie. Er wordt goed voor me gezorgd.

Veel bospaden vandaag, vooral onverhard. Dat loopt wel lekker. De rugzak lijkt minder te wegen en mijn blaar op mijn grote teen voel ik bijna niet. Een paraplu geeft me comfort. Ik word niet te nat en mijn bril blijft ook droog. Bij Witrijk wilde ik ook pauzeren. Ook niet open. Ik ga onder een afdak zitten en neem even de broodnodige pauze. Prima, meer heb ik ook niet nodig. Nog een klein stukje en dan ben ik België binnen.

Hier begint de bewegwijzering van de Via Monastica. Die ziet er zo uit. Vanaf nu wordt het goed opletten en hoef ik niet meer in het boekje te kijken.

Moe maar voldaan bereik ik Postel. In de abdij van Postel ga ik wel een stempel halen.

Ik kon er helaas niet slapen en heb daarom Josephine gevraagd of ik bij haar kon slapen. (Ravels) Zo word ik opgehaald en verwend met de was en een heerlijk diner.

Ik voel me dankbaar door al die goede zorgen. Op weg naar morgen. De Via Monastica….

14 reacties op “België bereikt

 1. Buen Camino Mieke, je doet t!! Echt geweldig, in ons gesprekje hadden we het over alleen zijn, volgens mij is alleen zijn nu een hele andere dimensie… Geweldig om je viral te volgen, Buen Camino!!!

 2. Lieve Mieke,
  Wat ben je mooi gestart, jouw engeltje kijkt over je schouder mee.
  Geniet van elke stap die je zet, heerlijk om te zien hoe je geniet.
  Lief van Josephine, groet haar namens mij.
  Buen Camino
  Liefs ????

 3. Zo dat zit erop Mieke. Ons landje verlaten. Je bent goed bezig en het oogt dat het volop genieten is. Ik geniet met je mee via jouw mooie verhalen.

  Ik kan niet verdwalen, want ik weet de weg niet.
  Ikkyu Zenji

  Je stappen zullen je woorden zijn
  de weg je lied, de vermoeidheid je gebeden
  en aan het eind zal de stilte tot je spreken.

  Buen Camino

 4. Hoi Mieke,

  Wij kennen elkaar niet maar het is leuk je te volgen.
  Met Maps.me op je mobielheb je altijd je route bij je, leuk dat je deze app gebruikt.
  Buen Camino
  Gert Pot

 5. Hallo Mieke. Ik ga je weer volgen. Wat een mooie zegening was dat voor jou zondag. Ik wens jou een mooie Camino en ik geniet weer van al jouw mooie woorden en foto’s. Ik hoop dat je geen last meer zult hebben van je blaar en blij dat er onderweg mooie ontmoetingen zijn er dan goed voor jou wordt gezorgd. Lieve groet Roza

 6. Zo bekend, die route. Echt heel mooi langs de Beerze. Wat jammer dat je niet in Postel kon slapen. En weetje….je bent nooit écht alleen als je jezelf als vriend/in bij je hebt. Fijn dat je geen last meer hebt van de blaar. En helemaal oké als je je pauzes pakt. Dat is goed zo. Goede Tocht, Mieke.

 7. Haha
  Grappig….hoe kan je alleen zijn met zoveel mensen in je hart en zovelen dragen jou in hun hart.
  Die verbinding is er altijd.
  Je gaat goed Mieke.

 8. hey Mieke ,

  ik ga je volgen ik vertrek binnen 3 weken vanuit Antwerpen .
  is voor mij de eerste keer misschien kom ik je tegen want doe niet de doorsteek naar
  le puy.
  buen Camino

 9. Mooie woorden weer , en jammer dat je niet kon slapen in de Abdij , dat zou bijzonder zijn geweest.morgen weer een nieuwe dag . Kijk uit naar je beleving weer .. !!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.