Dag 10 Porrino – Redondela

29 september 2017, beetje regen, bewolkt, 18 graden

De 100 km grens is gepasseerd. Ook op deze Camino zijn er velen, die er voor kiezen de laatste 100 km te stappen en dan start je in Porrino. De eerste km paal zien we, als de stand op 97.602 km staat. P.K. staat erbij,, dat betekent; Por Kathedraal. Dus de km te gaan naar de kathedraal in Santiago.

We lopen naar Mos over lichtglooiende rustige weggetjes.

Gisteren op het nieuws zagen we het al. Een klein front met bewolking trekt over Galicië en er zou mogelijk regen komen. We geloven het eigenlijk niet, met zulk mooi weer gisteren. Wat schets onze verbazing? We zitten koffie te drinken in Mos en we krijgen een grote bui. Net als we binnen zitten.

Daarna valt het reuze mee. Een paar spetters maar. Na Mos begint de klim naar 235 meter. De Monte Cornedo. We hadden ons ingesteld op een stevige klim, maar vonden het echt mee vallen. Zo zie je maar, je raakt er al aan gewend.

Bij de top is een beeld te vinden van Maria Magdalena. De vrouw is getroffen door het leed wat ze ziet. Bij het zien van het beeld, vroeg ik me af, wat kan of wil zij nog niet zien? De schoonheid van ieder mens misschien? Of dat ook jij die kracht hebt?

Daarna begint de afdaling. In het boekje staat een daling met uitroepteken. Dat betekent een hele sterke daling, waarbij je heel goed moet oppassen niet te snel te gaan. Zeker met al die losliggende eikels op de weg.

Vandaag zijn we in Albergue El Camino. We krijgen een kamer van 2 bij 4 meter, waar 4 stapelbedden in staan. Dat is weer even wennen na de luxe kamer van Hotel Azul in Porrino. Voor onze kamer is een overdekte veranda, waar we onze was kunnen drogen.

1 reactie op “Dag 10 Porrino – Redondela

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.