Dag 11 Redondela – Pontevedra

30 september 2017, eerst bewolkt, later zonnig, 21 graden

Tja, soms valt de ontvangst en accomodatie zo tegen dat ik ervoor kies er niet meer naar toe te gaan. Dit geldt helaas voor Albergue El Camino. Wiebelende, krakende stapelbedden en ook nog sanitair wat stuk is… Ook dat is Camino. Je kijkt wat je hebt en je maakt er het beste van. We hebben een nieuwe start gemaakt met een voortreffelijk ontbijt in de nabijgelegen bakkerij en koffiebar. Even de slechte nachtrust vergeten?

Daarna gingen we op pad voor een etappe met 2 keer een flinke heuvel. Eerst naar Alto da Lomba op 153 meter. Onderstaand zie je de heuvels direct na het verlaten van Redondela.

Het is een stevige klim, wat toch weer flink wat inspanning vraagt. We hebben inmiddels ervaring en voor vertrek voldoende geoefend en dan lukt het ons.

Daar bij de top vindt je een groot bord met diverse schelpen. Veel opgeschreven gedachten van even zovele pelgrims uit alle landen.

Dan dalen we af naar Ria de Vigo. De rivier die ten noorden van Vigo nog een extra inham heeft. Het geeft mooie vergezichten in de richting van Arcade.

Voorbij Arcade is een mooie oude romaanse brug, de Ponte Sampaio. De zon komt net door en het windstille weer geeft mooie spiegelingen.

Daar aan het water hebben we de eerste pauze. We hebben dan 8 km gelopen in 2 uur en zijn er ook aan toe. Met zo een heerlijke temperatuur gaan we lekker buiten zitten. Op deze afstand van Redondela naar Pontevedra zijn dezelfde pelgrims onderweg. Leuk om elkaar steeds weer te zien.

Direct na de brug staat ons de volgende klim te wachten. Langs zeer smalle straatjes staan oude Horreo’s. Graanopslag plaatsen. Die staan altijd op verhogingen om ervoor te zorgen dat muizen er niet bij kunnen.

De klim leidt ons naar Alto da Canicouva. Een bosrijk gebied. Grote delen ook met enorme rotsblokken, waardoor je links en rechts manoeuvreert.

Een echtpaar gaat samen op de fiets. Hij fietst kleine stukjes met bagage en zij loopt. Het valt hen niet altijd mee, we zien ze ook de fiets duwen. Dagelijks komen we hen tegen. Zo ook vandaag, als ze voorstelt een foto van ons te maken. Ze zei dat we precies afgestemd zijn qua kleur. Zo voelt dat ook! We helpen en vullen elkaar aan. We spiegelen elkaar en delen lief en leed. We voelen ons thuis bij elkaar?.

Je loopt dan weer met die, dan weer met die. Of ook alleen. Op eigen tempo kies je je weg.

Vlak voor Pontevedra is een alternatieve route aangelegd langs de rivier. Doen! Zou ik zeggen. Prachtig gelegen langs een watertje en het voorkomt dat je 2,9 km langs een drukke weg loopt.

Vandaag slapen we in een ruime, schone herberg, Albergue Aloxa, vlak bij de algemene herberg.

7 reacties op “Dag 11 Redondela – Pontevedra

  1. Beste pelgrims,
    Geen dag is hetzelfde, wat een prachtige tocht was het vandaag weer. Ik geniet zo met jullie mee ! Veel succes en plezier met de laatste wandeldagen. Op naar Santiago !

  2. Wat een prachtige tocht hebben jullie gemaakt Wat opnieuw weer prachtige foto’s Ik hoop voor jullie op een goede nacht vannacht en voor morgen weer heel veel loop plezier

  3. Ola Roza en medewandelaars, het is vandaag Internationale Ouderendag. Nou aan jullie niet te zien! Veel jongeren zullen het niet na doen. Blijf genieten,X

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.