Dag 9 Tui- Porrino

28 september, 18 km, eerst mist, later heet weer, 26 graden

We zijn in Spanje! Nu nog 117 km te gaan.

Tui is net als Valenca een vestingstad. Hier zijn het niet de grote stevige muren, maar de kathedraal die je al van verre ziet.

De etappe naar Redondela is voor ons te ver en daarom delen we die in 2-en. Vandaag naar Porrino en morgen naar Redondela. De klok is in Spanje gelijk met Nederland en we gaan om 8 uur de deur uit. Het is dan net licht. Deze pijl zat achter een geparkeerde auto, zodat we bijna verkeerd liepen.?

Direct na Tui lopen we bospaden op en zien dit grote pelgrimsmonument. Deze pelgrim is echt groot en als je erin gaat staan, voel je je net zo. Een krachtige pelgrim, die zich inzet om Santiago te gaan bereiken.

De bospaden zijn erg mooi. We zien een monument en ik denk aan mijn eerste Camino hier. Januari 2010 en toen was de brug hier volledig onder water. Nog net te zien dat ik daar linksaf moest gaan. Nu is het al langdurig droog. Zou het klimaat verandering zijn of is het toeval?

Een boer heeft een provisorisch café gemaakt. O Chiriringo in Ribadolouro. Het enige onderweg, dus hier nemen we pauze. Trijntje en Roza kopen er een schelpje voor op de rugzak.

De route naar Porrino is vernieuwd. Het loopt verder over bospaden en landweggetjes. De horeca is er niet blij mee, en probeert de pelgrims langs de oude route te leiden. In Ribadolouro worden we geïnformeerd door zelfs foto’s, die de weg wijzen. Ik snap dat wel, de café ’s langs de oude route krijgen geen pelgrim meer te zien. We lopen nu wel door een schitterend natuurgebied met o.a. deze brug.

En langs dit watertje.

Zo worden we langs de stad geleid en kom je direct uit bij de algemene herberg. Iets verder is onze overnachting, deze keer in Hotel Azul. Helaas was het telnr van hostel Leiro uit de gids verdwenen. Die bestaat ook nog steeds…wie weet voor een volgende Camino Portugues.

We zijn rond 14 uur al in Porrino. En….zoals gewoonlijk, we gaan eerst ons etappedrankje nuttigen.

Tekst van de dag: “Alleen ga je sneller, samen kom je verder”

3 reacties op “Dag 9 Tui- Porrino

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.