Dag 3 Cabruana – Salas

21 augustus, 18 km, heet (!!) 32 graden

Het was een grote ruimte in de herberg van Cabruana waar we sliepen op stapelbedden. Jazeker, dat is wennen, maar het meest lastig waren de vele muggen. Ik hoor ze niet, door de oordoppen die ik altijd in heb, maar ben wel 20 keer gestoken. Ook de anderen hebben een ware strijd met de muggen geleverd. Dat is dan vast het seizoen, want normaal gezien, lusten de muggen mij hier niet. Vanaf de herberg hoeven we niet terug naar El Freisno, maar kunnen onze weg vervolgen. Goed gemarkeerd en zeker een goed alternatief voor Villa Penada, ook omdat hier ook een restaurant en bar is. De route gaat vandaag naar Salas. 300 meter dalen en hetzelfde weer stijgen.

Direct na de herberg gaan we rechtsaf over een bospad meest naar beneden. Vanwege de verwachte hitte starten we nog net in het donker om 7 uur. Alweer een camino start met een gouden randje. Naast ons een bak met mist en daarboven het nieuwe daglicht. Zo mooi!

Steile, stenige paadjes waar je goed moet opletten.

Hoe verder we dalen, hoe meer we in de mist komen.

In Cornellana kunnen we gelukkig weer onze dagvoorraad bijvullen. Kaasje, bananen, muesli repen, water en brood. Zo eenvoudig is het pelgrims leven. Meer heb je niet nodig.

Na Cornellana begint de stijging en die is vooral na het klooster zeer fors. De mist lost op en we krijgen vanaf de hoogte goed zicht op het klooster.

Langzaam stijgt het verder, over landweggetjes en dan weer over een stijgend en dalend bospad.

We zoeken een plekje in de schaduw en wat vinden we??? Een picknick plek. Precies op het juiste moment. Met een bron erbij, waar Cora en Josephine graag even de voeten baden. Heel koud, maar o zo lekker.

Vlakbij Salas passeren we een bruggetje speciaal in 2003 aangelegd. Voorheen moest je hier door het water baden.

We zijn om 12.30 uur in Salas. Inmiddels begint de temperatuur fors op te lopen en dan zijn we blij dat we er zijn! Het gaat goed. Tot nu toe geen blaren en ieder weet goed hoe de energie verdeeld wordt. Rustige kleine pasjes bij het stijgen en zorgen dat je niet buiten adem komt. Zo kun je uren klimmen. Ik heb er vertrouwen in dat ook de zwaarste etappes gaan lukken.?

Etappedrankje is weer verdiend!

1 reactie op “Dag 3 Cabruana – Salas

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.