Dag 4 Salas – Tineo

22 augustus 2017, 19 km, 28 graden zon

Alweer een paar van die Camino momenten waar je blij van wordt! In Salas was het dit weekend feest en ook maandag waren alle winkels nog gesloten. Wat een toeval…..in de herberg, Albergue la Campa, was het ontbijt inbegrepen. Dan doen we het de rest van de ochtend met restanten (een pelgrim gooit nooit brood weg….) .

Het begint net licht te worden als we door de poort van Salas gaan.

Ook vandaag is het weer een stevige etappe met voortdurend stijgen, vooral de eerste 5 km. Dan stijgen we van 300 naar 650 meter.

Deze Camino is en blijft een zware, echt topsport vind ik. Onderweg komen we deze tekst tegen:”Quin hace este camino es un buen peregrino”. Wie deze camino doet is een echte pelgrim. Dat vind ik wel heel stellig, maar duidelijk is dat het respect afdwingt. We zien dat ook in de ogen van jongelui die ons passeren. Wij doen het toch ook maar!

Ook deze dag is een etappe met ongekende schoonheid. We starten over een bospad met hier en daar een klein watertje waar we overheen moeten. Harry biedt als vanzelf de helpende hand aan.

Een landelijke weg, schaduw gevend tegen de hitte, en aan de andere kant een muurtje met allerlei mossen en plantjes.

Niet ver van ons vandaan is de autoweg, gebouwd op immense palen.

Het 2e mooie Camino moment…. We lopen langs Albergue Bodenaya, een kleine privé herberg. We komen in gesprek en hij geeft me zijn telefoonnummer voor ons ik nog eens terugkom. (Wie weet, volgend jaar?) En hij geeft ons 6 gele pijlen. We zijn er erg blij mee.

In La Espina kunnen we de boodschappen voor de picknick doen. Het is dan nog 11 km en er is geen bar of restaurant tussendoor. Dat is ook zo, hier op de Primitivo, is het belangrijk van tevoren in te schatten waar je boodschappen kunt doen en of een bar hebt. De uitzichten blijven spectaculair mooi. Iedere stap een ander uitzicht. Hier met Josephine. Ook zij geniet met volle teugen van deze Camino uitdaging.

Ook het laatste stuk naar Tineo blijft steeds stijgen en soms een kort stukje dalen. Net genoeg om weer helemaal op adem te komen en hup….de volgende heuvel is er alweer. Het pelgrimsmonument voor de pelgrims van de Primitivo:

Tineo ligt in een dal en voor onze herberg Palacio de Meres dalen we af naar het centrum. Harry en Marijke zingen en dansen naar beneden.

Een chique hotel en de eigenaar is zelf pelgrim. Daarom heeft hij als gebaar naar de pelgrims een Albergue onder het hotel. We voelen ons zeer verwend met deze plek. Vanavond mogen we hier ook een pelgrimsmenu nuttigen voor de prijs van €10. Heel speciaal!

Goed gedaan weer! Op naar de dagelijkse etappedrankje.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.