Dag 2 Venta de Escamplero – Cabruana

20 augustus, 21 km, eerst koel later zeer zonnig 25 graden

Wek mijn zachtheid weer, geef mij terug de ogen van een kind”

Dat gevoel van dankbaarheid kregen we vanochtend, toen we om 7 uur de deur uit stapten. Met de ogen van een kind al het moois wat op je pad komt ontvangen. Het licht gloort aan de horizon, de eerste vogels gaan zingen en in het dal kijken we uit op mist. Zo mooi!

We waren het eens gisteren. Vanaf vandaag is er heet weer voorspeld en unaniem besloten we dat het een goed idee is om vroeg op te staan om zoveel mogelijk in de koelte te lopen. Dat was om 6 uur, rugzak inpakken, ontbijten en op pad. Het is zondag vandaag. Het enige winkeltje van Escamplero was dicht gisterenmiddag en ook in Villa Penada is geen restaurant. De lieve mevrouw van het pension bracht ons op het idee naar Cabruana te gaan. Ook een algemene herberg, maar wel met restaurant. Dat doen we dan maar. De mist blijft nog even hangen.

We lopen naar Promono en hopen daar de enige bar te treffen op deze etappe voor Grado. Deze was helaas ook dicht en we waren erg blij met restanten van gisteren en de heerlijke repen van Harry.

@

Op naar Grado. De zon breekt door en we lopen door een dal dichtbij een riviertje. Hier steken we de brug bij Promono over.

Vlak voor Grado hebben we een mooi breed wandelpad met uitzicht over de bergen.

In Grado zijn de winkels open en daar kopen we ons proviand voor het ontbijt van morgen. Hier op de Primitivo is het vooral wat vooruit kijken. Waar is een dorpje, waar kun je eten en inkopen doen.

De grote stijging vandaag is naar El Freisno 350 meter stijging in 5 km.

Dat is heel veel! Deze kanjers zijn goed getraind en komen met kleine rustige pasjes boven. Even oefenen voor de dagen die komen gaan. ? Na een kleine rustpauze bij de top van El Freisno gaan we naar de herberg

.

De ontvangst is nogal koel en afstandelijk en ik denk terug aan de herberg van Vila Penada, met de gastvrije ontvangst van Domingo. Daar ga ik de volgende keer toch weer terug.

2 reacties op “Dag 2 Venta de Escamplero – Cabruana

 1. Wat een geweldige foto’s,en een fijne beschrijven van de dag.
  Wij moeten als mensen de schoonheid van de natuur leren zien hoe geweldig die is,en hoe mooi het allemaal in elkaar zit

 2. Wat leuk om jullie reis te volgen!
  Het is wel zwaar zo te lezen, vroeg op, flink klimmen….. respect!
  Het is er prachtig!
  Mooie foto’s!
  Succes verder!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.