Dag 1 Oviedo – Venta de Escamplero

19 augustus 2017, 17 km bewolkt, 3 spetters ?

Door de vertraging van het vliegtuig van Barcelona naar Oviedo lagen we pas om 1.30 uur in bed. Dan blijven we wat langer liggen en we hadden gepland om 9 uur te vertrekken. Een aantal van ons laat de bagage vervoeren en …precies als wij klaar zijn met inpakken staat Correos voor de deur. De Spaanse post verzorgt uitstekend het vervoer. Voor € 52 alle etappes TM Santiago. Het eerste Camino kadootje is binnen.

De mensen in Oviedo zijn heel vriendelijk en wijzen ons de Camino weg. Niet wetend dat we eerst de kathedraal willen bezoeken, lopen we de verkeerde kant op. Niet zo erg, want de afstand zou vandaag maar 12,5 km zijn. In de kathedraal gaan we de eerste stempel halen.

Waar vind je de eerste schelp of pijl??? Altijd bij de kathedraal of grote kerk in een stad aan de Camino. Hier dus ook. Je staat met je rug naar de kathedraal en dan rechtsaf zie je het eerste punt.

Nog zeker 5 km lopen we door Oviedo de stad uit. De stijgingen beginnen meteen al. Prima temperatuur om te wandelen en af en toe een kleine spetter maakt voor ons niets uit.

We waren toch al weer 2 uur onderweg toen we deze pauze plaats vonden. Daar wil je wel even gaan zitten. Iedere pelgrim heeft zijn “stoeltje” bij in de vorm van een vuilniszak. Je rugzak op de grond en dan heb je een prima stoel.

Niet ver daarna vinden we voor Gallegos een bar. Dit is de eerste van vandaag op ongeveer 10 km van de route. Dat is genieten.

Van hieraf beginnen de kleine stijgende paadjes door een bosgebied met doorkijkjes voor de uitzichten.

Escamplero is de eerste etappe plaats voor ons. Op advies van Ria slapen we hier in een pension, tevens restaurant Tendejon de Fernando. Ze hebben hier enkele kamers en als we aankomen zit het restaurant vol. Zo doen Spanjaarden dat. In de middag neerstrijken bij een goed restaurant en er enkele uren vertoeven. Als het druk is, is het meestal goed. Dat zien we vanavond. Wij hebben het etappedrankje verdiend.

3 reacties op “Dag 1 Oviedo – Venta de Escamplero

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.