Dag 0 Op weg naar Oviedo

18 augustus 2017

Van: Jeroen Gooskens

“Wie naar Santiago trekt leert luisteren naar de zoete melodie van de stilte, het ritme van de voetstappen in een schier eindeloze deining van landschappen en seizoenen”

Camino Primitivo; 310 m van Oviedo, dwars door de bergen van Asturias. Een overweldigende camino. De zwaarste en de mooiste camino. Wij gaan ervoor!

Harry, Cora, Bertine, Josephine en Marijke (vlnr): ik wens jullie een camino ervaring om nooit te vergeten.

Deze keer vertrekken we vanaf Eindhoven met een overstap in Barcelona en hopen om 23.55 uur aan te komen in Asturias. Vanwege stiptheidsacties gaan we 1 uur eerder naar het vliegveld.

Dat viel gelukkig heel erg mee. Ik liep door de douane en het lampje ging knipperen. “Nieuwe knie?” Zegt de beambte. Dat ze dat zo kunnen zien…. Ik ben er blij mee, en mijn nieuwe knie doet het tot nu toe fantastisch.

We hebben daarna tijd zat voor een kopje koffie.?

Om 16.30 uur landen we in Barcelona waar we tot 22. 00 uur wachten op de aansluitende vlucht. Zo kan ik de nieuwe pelgrimspaspoorten uitdelen met de eerste stempel.

Hieronder zie je dat de Camino Primitivo een aftakking van de Camino Del Norte is.

Het vliegtuig naar Oviedo had vertraging en daardoor waren we pas om 00.30 aangekomen. Dat is fijn….de taxi wacht en brengt ons naar het pension Romero. Onze Camino is begonnen.

5 reacties op “Dag 0 Op weg naar Oviedo

  1. Wat een onuitputtelijke energie heb je toch, Mieke! Ik volg met veel plezier weer je verslagen. Heel veel succes en ik hoop dat het een mooie tocht wordt. Maria

  2. Ik sluit me bij Maria aan : geweldig wat je doet Mieke. Gezien het feit dat één van de pelgrims vorig jaar met mij de Camino Portuguese heeft gelopen, volg ik deze pelgrimage van Oviedo naar Santiago met warme interesse.
    Jullie allen een Bon Camino gewenst!!

  3. Ik wens jullie een hele goede en mooie reis toe. Dit jaar tocht gedaan vanaf Astorga. Kijk al uit naar jullie belevingen.

  4. Als vriendin van Bertine ga ik het verslag van deze tocht met belangstelling volgen, net als ik vorig jaar gedaan heb. Hier stort de regen naar beneden, daar hebben jullie daar vast geen last van. Hopelijk is het ook niet te heet. Ik vind jullie bikkels en ik wens jullie een prachtige tocht!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.