Dag 2 Camino Primitivo Escamplero – San Juan Villapenada

15 april 2016
19,6 km (volgens GPS Marion)
Bewolkt , af en toe regen

We kijken in de vroege ochtend naar buiten en zien tot onze verrassing dat het op dat moment droog is en een nevel in het dal zorgt ervoor dat we weer opgewekt op pad gaan.

image

Of zoals deze tekst op de foto laat zien: Elke camino begint met de eerste stap.

image

Kort na het vertrek gaan we toch onze regenkleding aantrekken. Lambert en Ria hebben gekozen voor Gamachen. Plastic hoezen over de schoenen die ervoor zorgen dat er geen water in de schoenen loopt. Marion heeft liever een regenbroek. Het is waar de voorkeur naar uitgaat.

image

Geen verkeer te horen. Heel stil daar. De bergen zijn imposant hoog. We lopen door de dalen met af en toe flink klimmen.

image

Als het regent is het fijner wanneer er gewoon een bar open is. We moeten er wel voor omlopen. Je kent dat wel in Spanje. Bar over 200 meter. Dat is meestal veel verder. We besluiten er toch heen te gaan en inderdaad ..open. Hier worden we zeer gastvrij ontvangen.

image

Ook vandaag ontmoeten we weer heel veel vriendelijkheid en hulp. Een boerenweggetje loopt uit op een erf, waar de poort open staat. Er staat wel een sticker op, maar we hadden het niet gezien. Komt er een man naar ons toe die ons vriendelijk de weg wijst. Camino? Fout lopen kan bijna niet!

image

Het valt nog mee vandaag met de stijgingen en dalingen. Het laatste stuk naar Villapenada is heel steil.

image

Hier ervaart Lambert dat het gewoon lukt, als je maar voor je eigen tempo kiest. Ook dat is camino. Loop je eigen tempo en leer goed je grenzen kennen.

image

We zijn er bijna. Op een bord staat 900 meter. Hier moeten we van de camino af. Het staat wel aangegeven, maar het blijft opletten.

image

En langs dit weggetje naar de herberg vind je mooi blauw geschilderde huizen.

image

We slapen in de algemene herberg van San Juan Vilapenada. 5 km boven de stad Grado. Geen winkels, geen restaurant. Dus hadden we ervoor gekozen in Grada een pelgrimsmenu te nemen en boodschappen voor de avond en voor het ontbijt. Zo loop ik met een fles wijn in mijn rugzak en 1,5 liter Aquarius de laatste berg op.

image

Wederom met prachtig uitzicht.

image

Domingo is de hospitalero en is zeer gastvrij. Het is koud in de herberg (15 graden) en Domingo maakt voor ons een warm soepje en we krijgen yoghurt. We voelen ons verwend!!!

image

Op naar morgen….met bestemming Salas

1 reactie op “Dag 2 Camino Primitivo Escamplero – San Juan Villapenada

  1. Wat een mooi reisverslag en de bijhorende foto`s!
    Zo kan ik mijn grote zus volgen op deze voettocht,
    voor jullie viertjes veel plezier toegewenst.

    Liefs,
    H&M

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.