Dag 3 Camino Primitivo San Juan Villapenada – Salas

16 april
20 km
Regen!

Het is heel koud in de herberg van San Juan de Villapenada. We worden maar niet warm en gaan al om 9 uur slapen. Toch hadden we deze herberg niet willen missen. De gastvrijheid van Dominico was super. We ontbijten in de herberg en gaan om 8 uur de deur uit voor de nieuwe etappe met grote uitdagingen.

image

Het begint gelijk met een stevige klim. Zeker 18% en dan moet je hard werken. Het is vandaag extra zwaar, omdat het de derde dag is. Je lichaam moet wennen aan de grote inspanningen, de rugzak en de bergen hier in Spanje. Ik ben dan ook zeer trots op Marion, Lambert en Ria. Die doen het toch maar even….

image

Door de regen hangt er mist in het dal…dat geeft het landschap iets extra moois.

image

Daarna hebben we een steile daling over kiezelpaden. Dat is gevaarlijk en je moet goed uitkijken waar je gaat staan. Ria maakt een “slippertje” en glijdt uit over een steen en over de rand! We hebben haar met haar wandelstokken omhoog getrokken. En…de beschermengel van Moniek heeft goed gewerkt. Niets aan de hand!

image

In Cornellana hebben we pauze bij de eerste de beste bar. Een broodje met een gebakken visje voor €1,10. We zitten droog en zien buiten dat het nog harder gaat regenen. Wat zijn we dan even blij dat het als we vertrekken even droog is.
We lopen door een breed dal. Een mevrouw die we tegen kwamen had gezegd na Cornellana is het vlak tot Salas…Niet dus.

image

Na 1,5 uur hebben we weer behoefte aan pauze. Hier treffen we 2 mannen uit  Tsjechie, Thomas en Rudolf. Gisteren gestart en in de nacht doorgelopen. Wat een ervaring. Geslapen in de open lucht. Daar moet je toch jong voor zijn.

image

image

Onderweg maken pelgrims steenmannetjes op de palen met de camino schelp. Achtergelaten om de last die je draagt wat te verzachten.

image

Rond 15.30 komen we bij de prive herberg aan. Albergue La Campa in Salas. Zeer gastvrij en warm. De koffie wordt gezet en de was zit in de machine. Wat wil je nog meer?

image

Marion krijgt van de hospitalero een nekmassage. Het blijkt een professionel. Ze geniet ervan!

image

9 reacties op “Dag 3 Camino Primitivo San Juan Villapenada – Salas

 1. Het weer is bar en boos in Asturië en dat maakt jullie pelgrimstocht extra zwaar!
  Met veel aandacht volgen we jullie tocht in woord en beeld. Knappe prestatie en tip voor mijn zus:”blief op ’t rechte paad!”

 2. Wat leuk deze blog! Leuk om er zo toch een beetje betrokken bij te zijn. Nog heel veel succes, goed bezig en ga zo door! Wij volgen jullie op de voet…
  Liefs M&M

 3. Hallo Mieke en medewandelaars,

  Allereerst heb ik veel respect voor jou Mieke dat je alweer aan de wandel bent. Ben nog aan het nagenieten van alle indrukken en de fijne wandeltocht die wij hebben gehad in maart jl.
  Ben inmiddels weer aan het werk en ik moet je zeggen dat is ook heel leuk. Ik wens jullie allen een hele goede tocht toe en veel sterkte met de dagen die nog komen.

  Hartelijke groet Paul

 4. Ik geniet van het verslag, ben zelf in de toekomst ook van plan deze route eens te gaan lopen….hoop dat het dan wat droger is.
  Maar zo met jullie vieren kun je elkaar ook goed steunen.
  Buen Camino verder.
  Cora

 5. AAAAAAAAAAHHHHHHHH Mieke.

  Ik word helemaal jaloers als ikjou verslag lees. Ik mag nog 1 maand wachten en wil vanaf Salas beginnen als ik jou verslag weer lees!

  groetjes Vincent

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.