Dag 1 camino Primitivo Oviedo – Escamplero

14 april
Droog, bewolkt 18 graden
15 km

Het is zo ver…”De mooiste camino (en zwaarste) is gestart. Naast de kathedraal staat de eerste richtingwijzer. Vol verwachting gaan we op pad.

image

Eerst gaan we nog even de kathedraal bezoeken. Er is een mis bezig en we laten het gezang in rust over ons heen komen. Ook krijgen we een stempel en gaan vervolgens op pad. De eerste 5 km door de stad. Oviedo…de moeite waard.

image

Bij het verlaten van de stad staat Jacobus op ons te wachten.

image

Daarna zie je meteen hoe mooi deze camino is. Hoge bergen bedekt met sneeuw, rustige paadjes waar we over lopen. Gisteren waren we met 6 personen in de herberg. We hebben deze ochtend alleen 2 dames gezien.

image

Een prima wandeltemperatuur en wat is dan fijner om zomaar onderweg langs de kant van de weg te lunchen…. we genieten met volle teugen.

image

Een klein kerkje onderweg…de deur staat open en we kunnen zelf een stempel zetten.

image

Een mooie oude dame maaktcgebruik van de oude wasplaats. Vroeger was het heel gebruikelijk dat de was daar gedaan werd. Tegelijk een ontmoetingsplek voor ouderen.

image

Camino? Deze slakken laten het zien. Ook als je op het gemakje begint kom je er wel. Hier in Asturias volg je die richting waar de lijnen van de schelp bij elkaar komen. (In Galicie is het meestal andersom) Als er een gele pijl bijstaat weet je het zeker. Die kant is goed.

image

Vlak voor Escamplero is het heel steil en lopen we over een bospaadje. De natuur ontwaakt. Er zijn vele bloemen in bloei en de bomen worden groen.

image

Het laatste stukje blijft steil…. alvast een beetje oefenen voor de komende dagen.

image

We slapen in een oud schoolgebouw in Escamplero. Geschikt voor 20 personen op stapelbedden van 3 hoog. Met zijn 4 en een prima ruimte! En dat voor € 5.

image

Uitzicht vanaf de herberg.

image

1 reactie op “Dag 1 camino Primitivo Oviedo – Escamplero

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.