Dag 18 Burgos – Hornillos

19 maart 2015

20,2 km

De meseta is begonnen. De hoogvlakte op 800-900 meter met af en toe hoogte verschillen.

route 19 maart Burgos Hornillas

Gisteravond hebben we Leni afgehaald aan het busstation…De reis was voor Leni al een camino op zich…….Het vliegtuig zou op 17 maart vertrekken, maar het was niet doorgegeven dat de vlucht was vervallen. In overleg met Leni heb ik (=Mieke) de vlucht en de bus naar Burgos veranderd. Gelukkig ging dat goed. In Madrid aangekomen was het lastig de bus naar Burgos te vinden. Uiteindelijk via de informatie balie juist op tijd bij de bushalte. De bus komt maar niet en blijkt uiteindelijk een half uur later te vertrekken. “Het loopt weleens anders” Veel geluk op je camino Leni!

 

 

Vertrek voor de kathedraal van Burgos
Vertrek voor de kathedraal van Burgos

 

En vanochtend gaan we terug op stap,  gelukkig is het net gestopt met regenen. Een koude wind begeleidt ons naar Hornillos del Camino.

Het landschap is wondermooi en dwingt tot reflectie.

De eerste top van vandaag……..niet hoog, wel een hele lange weg omhoog, vlak na Rabe op 950 meter.

 

 

20 maart 1

Ook Sikke heeft vandaag zijn dagelijkse goede daad verricht; we zien in een parkje een rillende en doodsbange hond vastgebonden aan een boom. “Op gevaar van eigen leven” haalt Sikke z’n zakmes boven en snijdt de leiband van de hond door. Als een haas gaat die ervan door. Je merkt overal dat Spanje echt geen diervriendelijk land is! Je ziet vaak honden vastgeketend aan korte kettingen in volle zon en zonder drinken. De baasjes wensen we hetzelfde lot toe.

We overnachten in de ‘albergue municipal’ van Hornillos del Camino. Het is er ijskoud en in de gemeente is er nergens internet te vinden. Geen blog vandaag of berichtjes naar het thuisfront. Ook dit is het leven op de Camino. De herberg bevindt zich voor de kerk, in totaal kunnen hier 20 personen slapen.

fotoboek (142)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.