Dag 19 Hornillas – Castrojeriz

20 maart 2015

20,2 km

route 20 maart Hornillos Castrojeriz

Vandaag wordt er regen voorspeld. Gelukkig kunnen we droog starten, weliswaar onder een strakke, ijskoude wind.

Ook vandaag stappen we verder over de eindeloze hoogvlakte van de Meseta, tussen Burgos en León, met zijn rode paden en gele graanvelden. In deze dunbevolkte streek, die het hart van Spanje vormt, reiken de velden tot de horizon en duikt hier en daar als in een fatamorgana een slaperig stadje op. Weinigen weten dat hier in Spanje de hoogtepunten van de Romaanse architectuur te vinden zijn. De tocht volgt nu een stuk de oude romeinse heirbaan, die de goudmijnen van Astorgas met de rest van het rijk verbond.

 

 

Ruïnes van het veertiende eeuwse ‘San Anton convent’, in de zomer geopend als overnachtingsplek. Zeer primitief ……in 2009 was er uitsluitend een gordijn om achter te slapen, geen douche, geen sanitair. Wel een heel sfeervolle uitstraling.

fotoboek (147)

 

Ruïnes van het veertiende eeuwse ‘San Anton convent’

 

 

 

We naderen Castrojeriz

 

We komen aan in Castrojeriz. Het begint te regenen net wanneer we inchecken in een hostal… :-)

 

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.