Dag 8 camino Portugues Valenca – O Porrino

24 juni 2014
20 km
Eerst droog, later zeer zwaar onweer en regen 24 graden

Na een goede nachtrust gaan we om 8 uur de deur uit. Nog even door Valenca, in de ochtend nog lekker stil. Dan gaan we over de brug op weg naar Spanje!

image

Als je in Porto gestart bent is het een echte mijlpaal om in Spanje aan te komen. Na 140 km…. gefeliciteerd Chelita en Corrie. Dit is al een hele prestatie.

image

In Tui heb je door hoogteverschillen mooie doorkijkjes. We gaan nog ergens koffie drinken en vragen bij een herberg naar een adres voor koffie. Chelita was gisteren niet lekker en wilde haar rugzak vervoeren. Precies voor de deur van de herberg staat de taxi voor rugzakvervoer. Camino toeval?

image

In de richting van Orbenlle lopen we over bospaden en bruggetjes. Hier herinnerde ik me dat ik de brug in januari 2010 niet kon zien. Zoveel water kan er in de winter staan!

image

Om richting O Porrino niet 7 km door een industriegebied te lopen is er een prachtige nieuwe route gemaakt, door heuvels, bossen en over bruggetjes. De splitsing is vlak voor het restaurant bij Orbenlle. Kennelijk is de restauranthouder het niet eens met de wijziging en heeft de nieuwe pijlen zwart gemaakt. Goed opletten dus, als je niet over het saaie industriegebied wilt lopen.

image

Kijk wat een mooi stuk camino! Corrie loopt dapper door.

image

En ook Chelita natuurlijk!

image

Ik vind de nieuwe route erg mooi. Zeker doen. Het staat op diverse plaatsen op een aanplakbiljet en dan kun je het zeker vinden.

image

Na1 uur lopen is Corrie net toe aan een pauze als het plotseling keihard begint te regenen. Precirs daar is een schuilplaats. Ook camino toeval? Chelita was een klein stukje verder en ik herinner me dat ze bang kan zijn bij omweer. Ik ga naar haar toe en dan zet de regen nog harder door. De straten staan in mum van tijd blank. Er stopt eerst een scooter om te schuilenben later stopt een auto. Tja……wat doe je dan? Liften! Zo krijgen we voor de laatste 5 km een lift. Dat is een kadootje! Om 16.00 uur komen we bij de algemene herberg aan.

image

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.