Dag 9 camino Portugues O Porrino – Redondela

25 juni 2014
16 km
Bewolkt, droog 20 graden, prima wandelweer

De herberg in O Porrino heeft 2 grote slaapzalen. We sliepen in een ruimte van 32 bedden en het was erg warm, ondanks dat het raam openstond. Ook veel geluid van de weg en daardoor voor ons niet zo een fijne herberg. Veel alternatieven zijn er niet……

image

Vandaag is Corrie jarig en we trakteren haar op een verjaardagsontbijt. De dag ervoor hadden we de bakker bij het plan betrokken en die had de kaarsjes op het broodje gezet. Zo geeft het de verjaardag van Corrie een extra feestelijk tintje.

image

Vlak na Porrino steken we een spoor over. Zo zou je dat in Nederland niet zien, geen spoorbomen, niets. Dan maar voorzichtig oversteken.

image

Naar Mos toe gaan we langzaam omhoog. Een voortdurende stijging naar 100 meter.

image

Mos, een klein plaatsje met ook een herberg. Hier zijn 18 plaatsen en het is dan de vraag of je hier kunt slapen. Er is een bar en restaurant , dus alles wat je nodig hebt. We hebben hier onze pauze na 5,3 km stijgen.

image

Na Mos wordt de stijging sterker. In 3 km komt er 100 meter bij naar Monte Cornedo. Als je zo stijgt kijk je naar de grond en wat waren we blij verrast om te lezen “Happy Birthday Corrie” met een hartje erbij. We denken dat Monica dat heeft gemaakt. Een mede pelgrim uit Duitsland. Erg leuk.

image

Op de top staat deze oude steen op de Via XIX, zodat je kunt zien dat je op de originele pelgrimsroute naar Santiago loopt. Hoeveel pelgrims zijn hier gepasseerd?

image

Daarna lopen we eerst door een park rustig weer dalend.

image

Vlak voor Redondela is er plotseling een zeer sterke daling. In het boekje met een uitroepteken aangegeven. Voorzichtig dalen, zonodig in bochten. Een beetje achterover leunen, zodat je knien niet zo veel pijn doen. Met een mooi uitzicht ben je de moeilijke daling zo weer vergeten.

image

Deze keer slapen we in een prive herberg, el camino, meteen bij de kerk van de heilige Santiago in Redondela.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.