Dag 7 camino Portugues Rubiaes – Valenca

23 juni 2014
16,3 km
Warm, een beetje benauwd weer, de hele nacht regen en overdag droog 25 graden.

Maria van de nieuwe herberg Ninho wil heel graag met me op de foto. Een gastvrije lieve vrouw die graag iedere dag pelgrims ontvangt. Wat heb ik weer heerlijk geslapen hier.
Net na de algemene herberg van Rubiaes heeft ze haar stekje. Een eindje verder een cafe met winkel voor de dagelijkse boodschappen.

image

De hele nacht heeft het geregend en dan word je weleens verrast met deze ochtendnevel. 10 minuten later was het alweer opgelost.

image

Vanochtend vroeg ik in het winkeltje naar Aquarius. Voor mij een goede frisdrank voor extra suikers en zouten. Nu ken ik geen portugees maar meestal begrijpen ze me wel als ik het in het spaans vraag. Geven ze me bier met citroen limonade……hier zit hetzelfde in, zegt hij. Voor mij geen alcohol tijdens de wandeling. Zo had ik dit tot het einde van de dag bewaard…….. en de hele dag meegedragen. Toen smaakte het wel erg goed!

image

Direct na Rubiaes is er eerst een daling van 230 naar 150 meter en dan begint een stijging naar Alto Sao Bente op 270 meter. Wat word je beloond met een uitzicht naar Fontoura….. Dit is weer zo’n mooi momentje. Camino- genieten…

image

De dalende weggetjes zijn bekleed met kleine steentjes. Onze spaanse camino vrienden Carmen, Carmen en Rosa doen dit met gemak.
Het groen is weer even afgestofd door de regen van afgelopen nacht.

image

Deze keer lopen we niet door naar Tui, maar overnachten in Valenca. De herberg is voor de oude vesting en we gaan dan ook eerst douchen voor we de oude vesting bezoeken.

image

Het oude stadje binnen de muren is zeker de moeite waard om te bezoeken. Neem er enkele uren voor.

image

Vanaf de vesting kijk je via de rivier Minho naar Tui. Morgen zijn we in Spanje!

image

Inmiddels hebben we 140 km afgelegd. Hieronder zie je nog even de route.

image

1 reactie op “Dag 7 camino Portugues Rubiaes – Valenca

  1. Hallo Corrie en Chelita, geweldig dat jullie er al zo’n stuk op hebben zitten. Als ik de verslagen van Mieke lees dan gaat het allemaal erg goed! Ik zeg genieten, genieten zoveel als je kan, ik maak het ook weer mee op deze manier.
    Jullie zijn Toppers!!!!!
    Hou vol, groetjes Coby

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.