Via de la Plata dag 13 Laxe – Bandeira

20 november 2012

20 km; 16 graden, droog weer.

 Geen herberg?

We lopen langs Silleda, waar ook een herberg is gevestigd. Hier kunnen we weer inkopen doen. Dat scheelt al weer 1 kg. Appel, bananen, brood, kaas, tomaat, muesli repen, blikje energie drank (voor noodgevallen) Dat is het dan wel weer.

Mooie oude viaducten, Romeinse bruggetjes en rustig glooiend terrein. Of wennen we er aan?

IMG_2157

 

Wie is hier sinds 1891 naar binnen gegaan. Zo is dat in Spanje. Oude huizen worden niet afgebroken, maar die laten ze gewoon staan. Toen er nog geen bel was……..gebruikte men b.v. deze klopper.

IMG_2156

 

Volgens mijn boekje (toch een recente….!) zou er een herberg in Bandeira zijn. Wel even vantevoren bellen omdat het van de route af is. Uit ervaring wijs geworden vraag ik: Zijn er aparte slaapruimtes, is er warm water, is er verwarming? Allemaal JA. Dus we wijken van de route af en gaan de herberg zoeken.

DSCN0382

 

De herberg wordt verbouwd, waar we zouden moeten slapen in de middle of nowere was een caravan, met een douche/toiletruimte op 300 meter afstand, over een helling door het natte gras………Geen restaurant in de buurt. Geen probleem voor een paar Euro zou een taxi te bellen zijn die ons naar een restaurant brengt. We kijken elkaar aan en besluiten unaniem dat we hier niet blijven……..! De taxi gebeld en ons naar het eerste beste hostal laten brengen. Die blijkt er te zijn in Bandeira. Gerieflijk met verwarming en op enkele meters een restaurantje. Tja…….een camino loopt weleens anders dan gepland.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.