Via de la Plata dag 14 Bandeiro -Outeiro

21 november 2012

17 km; in de ochtend heel koud, later 14 graden

Sterke daling naar Punta Ulla

Het eerste stuk van vandaag, een km of 8, gaat het mooi glooiend meestal naar beneden. We genieten van nevel in het dal. Vlak na zonsopkomst, vind ik dat de mooiste momenten van de dag. Heerlijk. Inmiddels weer helemaal gewend aan het lopen, speelt vermoeidheid geen rol meer. Ook als de afstand niet te ver is, voor mij is dat het liefst rond 20 km, speelt dit een grote rol. Elke stap is goed, en we komen er wel.

IMG_2175

 

Dan komt er een daling van 250 meter over enkele km. Dat is wel even zwaar voor je knieen. Ook hier geldt langzaam aan, kleine pasjes en als het zo sterk naar beneden gaat een beetje achterover. De rugzak gaat wat losser, zodat je vanzelf naar achteren helt. Als het lukt om naar voren te kijken in plaats van naar benenden, dan kost dat de minste kracht.

IMG_2194 Ponta Ulla

 

Omdat de herberg van Outeiro helemaal in de middle of nowhere ligt doen we inkopen in Punta Ulla. De mevrouw van de herberg kookt voor ons, €10 een prima pelgrimsmenu. Zo wordt de afwezigheid van een restaurant altijd wel weer opgelost…….

Dichtbij de herberg in Outeiro houdt Jacobus de wacht………..nog een etappe en dan zijn we in Santiago! Het gaat lukken.

IMG_2203

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.