Via de la Plata dag 12 Castro Dozon – Laxe

19 november 2012

19 km; 14 graden, bewolkt, geen neerslag

Insluiper en geen ontbijt?

De herberg van Castro Dozon ligt een beetje afgelegen van het dorp. Had ik me het verbeeld of kwam in de nacht een man op de slaapzaal? Half in slaap roep ik in het nederlands: “Wegwezen”. En weg was tie. De anderen hadden niets gemerkt…….. De route loopt niet direct meer langs het cafe, waar we de avond ervoor hadden gegeten en we besluiten op pad te gaan. na 6 km zou er een dorp zijn……en we dachten dus ook een bar. Gesloten! Dan nog 6 km verder waar we pas weer een bar vinden bij Botos. Dus als je vertrekt van Castro Dozon, eerst inkopen doen of ontbijten!

De route is een rustige daling van 750 naar 500 meter.

IMG_2143

 

Rustige boerenweggetjes; geen cafeetjes onderweg, verder niets. Fijn is het dan als je droog weer hebt. Een wandelaar heeft altijd een stoeltje in de vorm van een vuilniszak bij zich. Een boomstam of stoeprand en een vermoeide pelgrim is al tevreden.

IMG_2144 Castro dozon - Laxe

 

Mooi zijn de monumentjes onderweg.

IMG_2147Oo

Ook in Laxe is geen winkel te vinden. Wel is er een bar voor een pelgrimsmenu en een ontbijt! Nou ja meer heb je toch niet nodig?

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.