Dutch Mountain Trail dag 6

28 juni, 17 km, half bewolkt 22 graden, van Eijsden naar Maastricht

En dat was de laatste dag van onze Dutch Mountain Trail, van Eijsden naar Maastricht met als hoogte punt, de Observant.Op deze kaart de blauwe lijn.

We starten met de laatste km’s vanaf ons hotel Le Bonheur langs het kasteel van Eijsden.  Wat een verschil met de afgelopen dagen. Een prima wandel temperatuur van 20 graden. Het is nog bewolkt als we vertrekken.

De route is aan de westkant van de Maas, dit betekent dat we met de pont overvaren. De eerste pont vertrekt om 10 uur. We zijn ruim op tijd en zien er 3 anderen die ook de Dutch Mountain Trail lopen.

Aan de overkant van de Maas is het een vlak stuk naar de sluizen. Een mooie omgeving. We zien regelmatig een glimp van de Maas.

We zien ernaar uit om de laatste berg te beklimmen. D’n Observant:  De meest westelijke top van de Seven Summits is net als de meest oostelijke top geen natuurlijke berg, maar een afval- berg. Hij is gemaakt van de deklagen van de Sint Pietersberg, die voor de mergelwinning voor een groot deel werd afgegraven, en in de jaren vijftig beplant. De naam komt van het Franciscaanse Observantenklooster dat vroeger op de Sint Pietersberg lag.

 

Vorig jaar hadden we met de groep de route gevolgd volgens de GPX track. Omdat ik nu wist dat het met een groep niet te doen is om over steile paden met handen en voeten naar boven te klimmen, had ik nu gekozen om via de haarspeldbochten naar boven te klimmen.

Dennis en Leo gaan het avontuur wel aan en zijn trots dat ze het hebben kunnen doen.

We hebben vandaag een “lady lijn”. We zijn ook boven aangekomen. En wel op precies dezelfde tijd. Stevig stijgende brede paden, dat is ons gelukt.

Na de Observant dalen we af en hebben onze welverdiende pauze bij restaurant den Observant. Over het terrein van de Enci klimmen we naar het eindpunt van het Pieterpad. Met een schitterend uitzicht over de terreinen van de Enci. Ik vond die vele treden zeer zwaar.

Daarna dalen we af naar de Maas. Maastricht is op de achtergrond al goed te zien. Ik schat nog een km of 4.

We kijken terug op een heel bijzondere Dutch Mountain Trail. De eerste week zomerweer, in de avond buiten eten. Maar ook ploeteren in de vele modder. Veel meer dan in het noorden van Nederland. Ontdekken dat de paden van de Dutch Mountain Trail niet allemaal makkelijk zijn. Losse stenen, keien die lang niet allemaal even groot zijn. De passen, die je terplekke aanpast. Wat kan wel, wat kan net niet. Steeds opnieuw vooruitzien waar je de eerste stap kunt zetten.Ondervinden dat het klimmen kan, dat we genoeg voorbereid zijn. Elkaar helpen, moe en zeer voldaan zijn.. We hebben het allemaal kunnen doen. Van harte gefeliciteerd met deze bijzondere prestatie Dennis, Leo, Ingrid, Nettie, Arien, Ria. Stuk voor stuk toppers. We hebben allemaal onze grenzen verlegd. We mogen er trots op zijn!

 

7 reacties op “Dutch Mountain Trail dag 6

 1. Lieve dames en heren , wat hebben jullie goed gelopen !!
  Jullie mogen trots zijn op je zelf
  Gefeliciteerd 🎉 allemaal .
  Terug naar het gewone leven , maar met een rugzak vol met mooie herinneringen aan deze trail!!
  Mieke bedankt voor je dagelijkse verslagen !!!
  Groet Jopie 🙏

 2. Gefeliciteerd allemaal! Supergoed gedaan! Bedankt voor het meelezen, mijn enthousiasme voor de Seven Summits, de Dutch mountaintrail, is zeker aangewakkerd!! Wees trots op jezelf!

 3. Wat een toppers zijn jullie!!
  Ik ken het terrein hier goed want ik woon in Cottessen.
  Het is echt een super prestatie!!
  Ik heb genoten van de dagelijkse verslagen, geweldig hoor Mieke dank daarvoor!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.