Dutch Mountain Trail dag 4

26 juni 26 km, zeer heet en benauwd van Vaals naar Gulpen met 2 serieuze toppen. De Vaalserberg op 322 meter, de hoogste berg van Nederland en het Eyserbos

We vertrekken vanaf Gulpen met de bus naar Vaals en gaan direct beginnen met de klim. We vinden het wel spannend, de hoogste berg van Nederland. Op onderstaande kaart te zuiden van Vaals.

Door het bos klimmen we omhoog, we vonden het allemaal erg meevallen en komen toch gemakkelijk boven. Eigenlijk is het een 4 landen punt geweest. Ook neutraal Moresnet maakte, naast België, Nederland en Duitsland deel uit van het 4 landen punt. Moresnet, maar 344 ha groot . Beide landen wilden dat kostbare gebied, vanwege zinkwinning aan hun land toevoegen. In 1830 heeft België zich losgemaakt van Nederland en is het gebied toegewezen aan België.

Na het 3 landen punt gaan we met een kleine omweg door de Vijlenerbossen langs restaurant het Hijgend Hert. De Dutch Mountain Trail gaat hier ook over velden van de boeren of langs de rand van het bos met het mooie uitzicht.

Het Hijgend Hert is een van horeca gelegenheden die wel min of meer op de route liggen. Een speciale plek midden in het bos en we worden er gastvrij ontvangen voor een stukje Limburgse vlaai of soep. (Voor mij een alcoholvrije Radler…)

Bij Rott wordt de afdaling ingezet. Niet alleen dalingen, maar ook stijgingen vinden we op ons pad. Op het eerste hoogteprofiel is dat goed te zien.

Bij Wahlwiller is ook horeca open. We hebben er dan inmiddels 20 km opzitten en we hebben echt behoefte aan pauze. De hitte komt echt aan. We stoppen regelmatig en inmiddels is het al 15.30 uur. Ook nemen we een kijkje in de kerk en zien mooie beeltenissen van kunstenaar Aad de Haas.

En dan daarna….op weg naar de 2e top van vandaag. De Eyserberg op 197 meter.

Door de hekjes van de “route de vin” de wijngaarden, erg mooi om te zien.

Het is echt heel pittig! De hoogtelijnen liggen dicht op elkaar. We zijn al aan het einde van de dag en de laatste km’s ervaren we altijd als zwaar. En dan nog van 20 naar 26……we doen het uiteindelijk met 5-en. Zeer voldaan komen we boven.

Daarna dalen we af naar Gulpen. Een mooi paadje met ook nog eens heel veel water en modder van de Gulp.

We ploeteren door en zijn uiteindelijk pas na 18 uur binnen. Pffff een hele zware dag, die we ook hebben gehaald. Toppers!!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.