Camino Portugues Armenteira

8 juni, 22 km, bijna droog 23 graden van Pontevedra naar Armenteira

We zijn op de spirituele route. Vandaag met de grote klim naar het klooster van Armenteira, morgen de afdaling naar Vilanova de Arousa en maandag met de boot naar Padron.

Gisteren in Pontevedra zijn we alvast begonnen met ons spirituele deel. We gingen naar de pelgrims mis en tot mijn verrassing werd ik gevraagd om de 2e lezing in het Engels voor te lezen. Daarna mochten alle pelgrims naar voren komen voor een foto. Dat was heel speciaal.

In onze herberg Nacama hebben we geen ontbijt en dat betekent dat we gewoon op pad gaan en kijken wat open is. Niet veel! We hadden geluk en iemand wees ons het enige cafe dat open was. Daarna gaan we de stad uit over de gerenoveerde brug. Het oude deel is behouden, de nieuwe weg ligt er bovenop. Aan de zijkant zie je de Santiago schelpen.

Na 3 km gaan we over op de spirituele route. Ik heb maar even het hoogteprofiel uit het  boekje van John Brierley gekopieerd. Je ziet een flinke berg, van wel 460 meter.

We klimmen en dalen gestaag naar Campano. Kleine paadjes tussen de varens, een heerlijk geurend eucalyptus bos, kleine dorpjes tegen de heuvel geplakt.

Combarro is overspoeld met toeristen. Het is dan ook een plaats, die bekend staat om  de vele horreo’s op het strand. Het is op dat moment zwaar bewolkt en er vallen wat druppels.

Ja…….en dan is het zover we gaan beginnen aan de grote klim naar Armenteira met onderweg een “Mirador” een uitzichtpunt. Miradoro Loreiro. Na de steilste klim hebben we een pauze bij een bushokje.

We krijgen ook nog grote moeilijke stenen op ons pad. Hier kunnen we alvast een beetje oefenen voor morgen. Voor ieder is het te doen, of we krijgen hulp van onze beste klimmer Ria.

Dan, toch nog plotseling, zien we de parasols van een bar. We komen vanaf een hoog pad en worden vol enthousiasme ontvangen. We hebben deze etappe met succes afgerond.

Een bijzondere ervaring is de pelgrimszegen in het klooster. We worden toegezongen door ongeveer 10 nonnen, de jongste is misschien 30. Een intense sfeer. We kregen de zegen in het Engels. Dat begrijpen we, en het grijpt ons aan.

KLOOSTER VAN ARMENTEIRA

Zegen voor de pelgrim

*Moge het licht en de liefde van God uw stappen zegenen en leiden.

Mogen de wegen zich verheffen om je te ontmoeten.

*Moge je je hart openen voor stilte. En bewaar met dankbaarheid de vreugdevolle herinnering aan de goede dingen die je bent tegengekomen.

*Moge God je in zijn handen dragen naar de armen van St. James in Santiago.

*En dat je vol licht en vreugde terug mag gaan naar je huis.

Door Jezus Christus, onze Heer

5 reacties op “Camino Portugues Armenteira

  1. Wat mooi weer om te lezen … prachtig dat jullie een pelgrimszegen hebben gekregen. Veel moois nog op deze spirituele route!

  2. Geweldig om deze tocht te kunnen maken en mee te kunnen lezen vanuit een luie stoel. Daarvoor mijn dank. Wel vroeg ik me af St. James in Santiago? Volgens mij is het St.jacob!

  3. Wat bijzonder Mieke dat je de 2de lezing mocht doen ! En anderen naar voren mochten komen dat was wel heel spiritueel ..
    Rust lekker uit Bon Camino Pelgrims .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.