Camino Portugues Agucadoura

30 mei, 20 km 26 graden, veel zon met noorden wind. Heerlijk wandelweer

De kustroute vanaf Porto is echt een pareltje met voortdurend aan je linkerhand de zee. We lopen van Zuid naar Noord, vandaag van Vila Cha naar Agucadoura

Na het ontbijt van pension Sandra gaan we rond 9 uur op pad. De koude wind van gisteren is gaan liggen, de zon schijnt al volop.

Hier en daar worden de vlonderpaden gerepareerd. Ik denk dat het in Nederland al zou zijn afgekeurd. Er zitten gaten in, planken zijn los of steken gevaarlijk uit. Voor Vila de Conde zijn de vlonderpaden ook aan de andere kant van de duinen gelegd.

Een heel mooi punt is wanneer je weer aan de andere kant gaat lopen en in de verte de stad Vila de Conde en Povoa de Varzim ziet liggen.

In Vila de Conde vind je ook de splitsing naar de centrale route. Wij houden de kustlijn aan, waarbij we eerst de pijlen volgen door de stad Vila de Condo. We vinden de kust toch mooier en kiezen algauw de doorsteek naar de zee. Door het prachtige weer zijn er echt veel badgasten. Het is de feestdag van San Juan. Misschien zijn daardoor veel mensen vrij. Het duurt heel lang voor we de stad weer uit zijn.

Dan is het nog een km of 4 naar Agucadoura. Deels over verharde voetpaden of ook weer de vlonderpaden.

Kun je je voorstellen daar te lopen, zon in de rug, wind tegen, de zee steeds in zicht. Ik vind het heerlijk. We zijn in de vrij nieuwe herberg, sinds 2022 open. Albergue Agucadoura direct aan de zee. We hebben er een kamer met 3 stapelbedden. Ellen past er net in 😉😉 We hebben er veel lol om.

Het cafe voor het etappe drankje is iets verder. Meteen aan zee. Je ziet het…..we hebben een zwaar leven…….

Een hoogtepunt van vandaag was een processie, ter gelegenheid van communie kanten uit diverse parochies in de omgeving. De straten helemaal versierd met verse bloemen. De pastoor loopt mee, we worden gezegend, vaandels, alle leeftijden, een koor dat onderweg zingt. Het maakt indruk op ons. Dat we dit ook mogen meemaken!

 

6 reacties op “Camino Portugues Agucadoura

 1. Wat heerlijk om dit te lezen en de foto’s te zien.
  Ik heb deze Camino in april 2022 gedaan, ik herbeleef het nu gewoon weer.
  Geniet er allemaal van, want het blijft een mooie herinnering.
  Wandelgroeten van Marianne Cales

 2. Lieve pelgrims ,
  Wat fijn dat we mogen mee genieten
  Van jullie belevenissen onderweg prachtig de foto’s .
  Voor morgen weer een mooie dag toegewenst ..
  Buen Camino

 3. Het ziet er heerlijk uit met de zon en de zee. Stiekem een beetje jaloers. Genieten jullie maar fijn. Lieve groet Bertine

 4. Hoe zalig en rustgevend kan dit zijn…
  Misschien ga ik dit deel, van O Porto tot Caminha in het najaar wel eens lopen … Caminha -Santiago hebben we midden maart gestapt. Wij hadden toen het begin van de vele processies voor de semana santa, jullie nu de processie voor sacramentsdag. Onverwachte caminocadeautjes toch …? Het ga jullie goed

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.