Camino Portugues Marinhas

31 mei, 25 graden, 20 km van Agucadoura naar Marinhas

Aan de vele lijnen naar Esposende en daarna naar Marinhas, zie je dat er keuze mogelijkheden zijn. Na Orbitur kun je langs de kust blijven, over de oranje lijn of het binnenland. Wij kiezen vandaag de kust.

Nog een klein toetje van gisteren avond. Ons hostel, albergue de Agucadoura ligt aan zee en precies toen we terugkwamen van het restaurant ging de zon onder met een prachtige oranje rode gloed. Ook andere pelgrims zaten er op een muurtje naar te kijken. In stilte……het is altijd een magisch moment, het afscheid van de dag.

Vanmorgen is het opnieuw zonnig. Het nog zachte ochtend strijk licht straalt over het strand. We hadden een cafe gevonden voor ons ontbijt, en een supermarkt die open was. De eerste km’s gaan we weer langs het strand, de vlonders glijden onder onze voeten.

We zijn verrast, ligt daar een dolfijn (?) op het droge? Monica en Ria gaan kijken. Ze nemen voor de zekerheid een stok mee. Helaas blijkt die dood te zijn, zijn lijf was al aangevreten en helemaal opgeblazen.

Er lijken gloednieuwe vlonders aangelegd. Die vlonders lopen langs landbouw gebieden. De Camino heeft nu een iets andere route dan de GPX track. We komen langs die gebouw en Ellen ziet “open” we lopen even terug en ja hoor. Die meneer uit Peru ging net open voor een kopje koffie. Dat doen we toch? We voelen ons erg welkom. Steeds zijn we verbaasd dat dat maar €1,50 of nog minder kost.

We lopen door de toeristische stad Apulia. Kennelijk moet je hier zijn voor de visrestaurantjes. De mensen stonden er in de rij te wachten. Wij nemen even een extra pauze met nog een kopje koffie. Aan de overkant zien we “Santiago” aangegeven. De Camino leeft hier langs de Portugese kust. Er zijn vele accommodaties bijgekomen en ook overal heb je speciale stempels voor in ons paspoort met de schelp erbij

Voor Esposende gaan we een brug over. Dit is over Rio Cavado. Hier zien we grote door gevallen stukken land. Het is net eb als we er langs gaan.

En wat denk je van deze grote pijl op de weg? Jazeker dat is echt de goede richting naar Santiago……

Weldra komen we door de stad Esposende. De vele winkeltjes zijn aantrekkelijk om heel even wat te kopen. Daar hebben we ook de laatste stop voor we aan de laatste 4 km beginnen.

Marinhas ligt net meer landinwaarts. We voelen gelijk meer warmte. Alleen precies aan zee is de verkoelende zeewind. Bij de kerk vinden we een cafe voor ons etappe drankje. We slapen in het prachtige nieuwe hostel Costa Selvagem.

Morgen gaan we naar Viana do Castelo.

2 reacties op “Camino Portugues Marinhas

  1. Het blijft genieten om de verslagen te lezen,
    En de pelgrims te volgen
    Zou het heel graag nog een keer willen beleven,maar hij is altijd vol Bon Camino

  2. Wat mooi om te lezen en op foto’s te zien hoe jullie je pad volgen. Het enthousiasme spat van het scherm en zuigt me naar binnen. Maak er een mooie Camino van. De foto’s zeggen overigens meer dan 1000 woorden hoe verbeeldend mooi ook geschreven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.