Voy de Vezelay dag 4

11 maart, 25 km veel regen 13 graden, van Auros naar Beaulac. We zoeken op Organics naar de kortste weg, die is al 22 km en zoals je ziet op het 2e overzicht, het zijn er altijd meer.

Onze zuster van ontvangst, zuster Magdalena, van het klooster Sainte Marie du Rivet, neemt afscheid van ons. We hebben een hartverwarmende ontvangst gehad. Het is al aan het regenen als we vertrekken, we hebben de regen kleding al aan en voor extra bescherming soms ook nog een paraplu.

Tot aan Bazas blijft het regenen. Daarna komt er ook af en toe een zonnetje, afgewisseld met felle buien. We hebben zelfs hagel gehad.

Met een zware bui vinden we even een boerenschuur, er staat een hek voor wat er zomaar opzij schuiven. Zo kunnen we toch even droog zitten en wat eten.

In Basas zijn we toe aan een goede pauze. We vinden een cafe en mogen er een Hamburg opeten die we een paar deuren verder kunnen kopen. Een goed idee van samenwerking.

In Basas staat de deur van de kerk open. Een prachtige kerk Saint Jean Baptiste uit de 11e en 14 e eeuw. We kijken er onze ogen uit.

Na Basas volgt een fietspad dat loopt tot aan Captieux. Vooral vals plat, je merkt niet zo dat je stijgt, en toch voelt het net of er aan je getrokken wordt. Een mooi pad, vandaag hadden we weinig modder. Langs dit pad is alles onder water gelopen . 10 cm hoger en het pad is ook onder water. Ook in de middag worden we met regelmaat verrast door weer een bui. Aangekondigd met wel een hele donkere lucht. Het is regenjas aan, regenjas uit.

Door de buien en de afstand toch weer een zware dag vandaag. Het etappe drankje is verdiend!

5 reacties op “Voy de Vezelay dag 4

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.